Spring naar content

Materiaal 5e VO-communicatiemoment

Orange The World

Voor het 5e (en laatste) VO-communicatiemoment van dit jaar sluiten we aan bij de boodschap van Orange The World. Elk jaar wordt er internationaal campagne gevoerd om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes, in de periode van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag (de z.g. 16 days of activism). De campagneboodschap in Nederland is dit jaar preventie.

Preventie: iedereen kan helpen geweld te voorkomen
In 2022 is het thema van de campagne in Nederland preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Deze zaken zijn van cruciaal belang, maar we moeten ook meer gaan investeren in het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken. Daar kan iedereen aan bijdragen: individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens hierbij te betrekken.

De #medestander pledge
Tijdens de Orange the World campagne willen we iedereen uitnodigen om onderdeel van de oplossing te worden en zich medestander in de strijd tegen geweld te verklaren.
Als we allemaal medestanders zijn, kunnen we samen geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uithelpen. Met het ondertekenen van de medestander pledge geef je aan dat ook jij je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, als vrouw, man of mens, als professional of omstander, als vriend, buur of collega. Bekijk hier de medestander pledge

Communicatiemateriaal

Namens Valente en al haar leden willen we communiceren dat we ons aansluiten bij deze boodschap.

We doen dat met een gezamenlijke visual, waarbij we hopen dat zoveel mogelijk leden deze willen delen op de website en social media kanalen. Deze visual is hieronder te downloaden. De afbeelding toont de logo’s van alle leden van Valente die zich inzetten voor vrouwenopvang in Nederland. Met de afbeelding geven we de boodschap dat we ons samen inzetten om geweld tegen vrouwen te voorkomen. We steunen hiermee de boodschap van Orange The World.

Tekst voor bij de visual
Uiteraard ben je vrij om vanuit je eigen organisatie een boodschap te plaatsen bij de visual. We geven je wel alvast een voorbeeld die je kunt gebruiken:

Help je ook mee? Jaarlijks sluiten we als landelijk netwerk #vrouwenopvang aan bij de (inter-)nationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes die start op 25 november. Doe met ons mee en deel deze boodschap. Praat erover op je werk, thuis en online. Word onderdeel van de oplossing en medestander in plaats van omstander.

Teken hier de medestander pledge: Onderteken de #medestander pledge | Orange the World

Handige hashtags:
#orangetheworld #medestander #voorkomhuiselijkgeweld #samensterk #16daysofactivism

Wanneer delen?

We vragen je de visual (en bijbehorende boodschap) te delen tussen 25 november en 10 december 2022.

Zijn er vragen over de visual of de uit te dragen boodschap? Meld je dan ajb bij Essa Reijmers (essa.reijmers@valente.nl) of Laura Kluinhaar (laura.kluinhaar@valente.nl).