Een goede koffiemachine en dito ingrediënten worden gezien als de basis een lekker kopje koffie. Maar wist je dat het gebruik van de juiste hulpmiddelen, oftewel barista tools, net zo belangrijk is voor de perfecte bereiding van jouw favoriete koffierecept? Denk aan een tamper voor het aandrukken van gemalen koffie, een melkkannetje voor het opschuimen van melk voor Cappuccino of Latte macchiato, maar ook aan reinigingsmiddelen om jouw koffiemachine goed werkend en schoon te houden. In deze blog leren wij je hoe jij jouw baristahoek optimaal kunt inrichten met de barista tools van VALENTE, verkrijgbaar in het brede assortiment dat wij aanbieden via onze webshop.

 

Barista tools 1: de tamper en aanverwante producten voor het aandrukken van koffie

Misschien wel een van de bekendste barista tools: de tamper. Deze is onmisbaar bij het zetten van een lekker kopje koffie en vormt daarmee een belangrijke aanvulling op een (semi)handmatige koffiemachine. Een tamper is feitelijk een handvat met daaronder een ronde verzwaarde schijf, waarmee je de gemalen koffie in de portafilter, oftewel filterdrager, drukt. Tampen is dus eigenlijk het aandrukken van de gemalen koffie in de filter en een belangrijke handeling voordat je daadwerkelijk koffie gaat zetten. Alle tampers bestaan uit dezelfde basisvorm: een handvat op een ronde base. De uitvoering, de maat en het materiaal kunnen echter verschillen. Via onze VALENTE-webshop vind je verschillende soorten tampers. Zoals de JoeFrex Tamper crystal clear, de Motta Tamper van RVS en de Motta Tamper van aluminium. Daarnaast hebben wij verschillende tamper-benodigdheden in ons assortiment, zoals tampingstands, tampingstations en tampingmatten. Deze hulpmiddelen maken het gebruik van de tamper eenvoudig. Bovendien voorkom je hierdoor dat je beschadigingen krijgt aan je bar- of keukenblad omdat je de tamper goed kunt bedienen en opbergen. Details over de tampers en benodigdheden vind je via onze VALENTE-webshop.

 

 

Barista tools 2: de maatlepel en thermometer voor de perfecte koffiebereiding

Wanneer je jouw favoriete koffierecept maakt wil je natuurlijk de perfecte hoeveelheid koffie gebruiken. Een maatlepel helpt je om deze juiste hoeveelheid te bepalen. Deze barista tools zijn er in verschillende soorten. Zo vind je via de VALENTE-webshop een en een maatlepel met een handige klip. Daarnaast hebben we ook een combinatie van een lepel met ingebouwde weegschaal. Het bepalen van de juiste temperatuur van de koffie doe je met een speciale thermometer, zoals de Espresso Gear Attento thermoter stick of de thermometer met clip. Beiden werken zeer snel en nauwkeurig.

 

Barista tools 3: de melkkan en Cappuccinokan voor heerlijke opgeschuimde melk

Cappuccino en Latte macchiato zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Eén van de belangrijkste elementen van deze koffiedranken is de opgeklopte melk. Voor de bereiding hiervan is het gebruik van de juiste melkkan essentieel. Dit bepaalt namelijk voor een groot deel de kwaliteit van de melkschuim. In ons assortiment barista tools hebben we verschillende soorten melkkannen, zoals de Motta Europa melkkan. Deze heeft een unieke vorm die ervoor zorgt dat de melk geleidelijk warm en opgeklopt wordt. Dankzij de fijne schenktuit is de melkkan ook uitermate geschikt voor het maken van figuren in de Cappuccino of Latte macchiato en dus perfect voor de barista die zichzelf of klanten graag verrast met een bijzonder kopje koffie. Daarnaast vind je in onze webshop ook de Motta Europa melkkan met zandgestraalde binnenzijde, verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren, de Motta melkkan speciaal voor Latte macchiato en een Cappuccinokan.

 

 

Barista tools 4: de afklopbak- en lade om koffierestanten te verwijderen

Onmisbaar bij een koffie- of espressomachine met filterdrager is een afklopbak, ook wel uitklopbbak genaamd. Met het gebruik hiervan voorkom je dat je koffierestanten moet uitkloppen op de prullenbak en deze beschadigt. Een afklopbak is dus niet alleen heel handig, maar ook een duurzame oplossing voor het verwijderen van koffieresten. In ons VALENTE-assortiment hebben we afklopbakken van verschillende soorten materialen, zoals de afklopbak van classis bruin beuken, een ronde afklopbak van rvs, een afklopbak van rvs met rubber, de JoeFrex afklopbak van metaal en de Tiamo afklopbak van zwart plastic. De afklopbakken zijn compact genoeg om naast het koffie-of espressoapparaat te plaatsen.

Daarnaast vind je in ons assortiment barista tools ook afkloplades. Het grote voordeel van een afkloplade is dat deze uitneembaar is en daardoor eenvoudig schoon te maken. In ons assortiment vind je de meer standaard JoeFrex afkloplade base mini en de JoeFrex afkloplade base S en de exclusievere JoeFrex afkloplade exclusive DXSLIM, en JoeFrex afkloplade exclusive DXST.

 

Barista tools 5: de benodigdheden voor o.a. versiering

Niets zo leuk als een kopje koffie met een mooie versiering, om je klanten te verrassen of om zelf extra te genieten van jouw favoriete koffierecept. Met de Latte Art fles maak je eenvoudigweg leuke figuurtjes en verfraaiingen. Ook leuk is het maken van versieringen met cacao. Hiervoor adviseren wij de cacaostrooier die via onze webshop verkrijgbaar is. Om heet water op perfect wijze en subtiel op te schenken hebben wij de Tiamo opschenktuit in ons assortiment barista tools opgenomen. Een prachtig vormgegeven kan waarmee de kwaliteit van de koffie uitermate goed tot zijn recht komt.

 

Barista tools 6: de verschillende borstels voor een nauwkeurige reiniging

Iets dat vaak vergeten wordt, maar uitermate belangrijk is voor de kwaliteit van de koffie en het gebruik van de koffiemachine: de reiniging. Dit kan het beste met een goede reinigingsborstel. Via de barista tools in onze VALENTE-webshop vind je verschillende borstels die het schoonmaken van de koffiemachine vereenvoudigen. Zoals de losse opzetborstel, de exclusieve groepsborstel en een zwarte basic groepsborstel. Daarnaast hebben we een platte borstel en een ronde borstel voor het schoonmaken van de koffiemolen. Ook de stoompijp van de melkslang dient nauwkeurig gereinigd te worden. Dit doe je eenvoudig met de handige stoompijp borstel. Filterhouders maak je schoon met de filterhouder borstel.

 

 

 

Jouw perfecte barista tools met VALENTE

Via onze webshop vind je een overzicht van alle barista tools. Daarnaast heten we je graag welkom bij ons VALENTE experience center om onze producten te bekijken.

Heb jij een vraag? Wij helpen je graag bij de aankoop van de perfecte barista tools voor jouw baristahoek thuis of in jouw bedrijf of horecagelegenheid. Vul het contactformulier in, stuur een mail naar info@valente.nl of bel via telefoonnummer: 040 284 00 66.