Spring naar content

De financiële basis op orde met Buddy

Divosa: Koningin Wilhelminalaan 5, 3527 LA Utrecht | 10:30 - 12:00

Een op de vijf huishoudens in Nederland heeft geldzorgen. Dat betekent dat veel mensen die een andere vorm van hulpverlening krijgen, ook geldzorgen hebben. Als de financiële basis niet op orde is, dan is het moeilijker om ook andere problemen aan te pakken. Veel hulpverleners zijn niet opgeleid om die hulp bij de financiën te bieden. Het is daarom goed om nieuwe vormen van ondersteuning te ontwikkelen die veel mensen ondersteuning kan bieden bij hun geldzaken.

Buddy Payment is zo’n oplossing. Buddy Payment is een combinatie van internet bankieren en budgetcoaching: een internetbankieren applicatie die is gemaakt om mensen te helpen met hun bankzaken. Je kunt Buddy een appje sturen als je vragen hebt over rekeningen, toeslagen of de hoogte van je uitkering. Buddy kijkt met je mee en geeft handige tips om te besparen op aankopen of vaste lasten. Hier vind je meer toelichting over de app en hoe die werkt, of download de pdf.

Buddy Payment heeft acht gemeenten bereid gevonden om mee te doen. Alleen bleek er een aanbesteding noodzakelijk, waardoor het langer duurt. Vandaar dat het idee bestaat om naast het spoor van de gemeenten ook contact te leggen met organisaties die nu al mensen bijstaan die geldzorgen hebben. Verschillende organisaties zoals Kwintes, Philadelpha, Schuldenlab Almelo hebben al toegezegd om mee te doen.

Op 14 februari van 10.30 tot 12.00 in Utrecht bij Divosa is er een sessie met verschillende partijen die interesse hebben om mee te doen met het ontwikkeltraject. Graag nodigen we jouw organisatie uit om aan te sluiten en te kijken wat mogelijk is om gezamenlijk de Buddy App verder te ontwikkelen zodat die goed aansluit bij de huidige werkzaamheden. Het gaat bij dit traject om een gezamenlijke investering en om een gezamenlijk ontwikkeltraject. Interesse of vragen? Mail Camiel Kuiper via c.kuiper@buddypayment.nl.