Spring naar content

Gezond samenleven op het Verbindingsfestival

online | hele dag

Op het Verbindingsfestival 22 april staat het thema gezonde stad centraal. Het platform ZorgSaamWonen verzorgt ook een aantal sessies. Dit keer over het subthema ‘gezond samenleven’. Deze kunnen ook interessant zijn voor Valente-leden:

(On)gewoon goed wonen
Zo zal architecte Caro van Dijk van bureau Oostwest het onderzoek (On)gewoon Goed Wonen presenteren. Ze laat zien hoe ze in de Waterwijk in Lelystad samen met GGZ-cliënten en professionals een toekomstscenario voor beter herstel in hún wijk hebben ontworpen, volgens de principes van ‘Users as Designers’.

Wooncirkels
Henrike Klok van corporatie Rochdale zal op het Verbindingsfestival meer vertellen over wooncirkels: plekken van ontmoeting en geclusterde woonconcepten die voor verbinding tussen bewoners -ook de (psychisch) kwetsbaren- zorgen en daarmee de buurt versterken.

Positieve gezondheid
Je hebt vast gehoord van de positieve gezondheidsbenadering van Machteld Huber? Positieve Gezondheid gaat uit van een brede kijk op gezondheid. Voor mensen met een psychische kwetsbaarheid past dit gedachtegoed binnen de herstelgerichte zorg. Jan Berndsen, ambassadeur GGZ betrokken bij het Institute for Positive Health (iPH) en Chris Nijboer, kernteamlid en trainer bij Indekerngezond, Leidsche Rijn en zelfstandig gezondheidsonderzoeker met ervaringsdeskundigheid, vertellen hier meer over.

 

Meer informatie en aanmelden: hier