Spring naar content

Limburgse week van het flexwonen

online | 05 oktober t/m 08 oktober | 13:30 - 14:30

Ook in Limburg zijn veel mensen op zoek naar betaalbare woonruimte. Zo nodig tijdelijk, als het maar snel beschikbaar is. Spoedzoekers noemen we hen: jongeren, starters, buitenlandse en tijdelijke werknemers, studenten, mensen met een verbroken relatie of mensen die na maatschappelijke opvang of GGZ-zorg weer zelfstandig willen wonen. In steeds meer gemeenten wordt gezocht naar nieuwe flexibele woonconcepten, als aanvulling op het bestaande aanbod van huur- en koopwoningen.

De provincie Limburg organiseert in de eerste week van oktober een serie webateliers. In een drietal ateliers wordt aan de hand van concrete casuïstiek drie thema’s behandeld:

  • Maandag 5 oktober 13.30 – 14.30 uur – Wie zijn precies de doelgroepen van flexwonen in je eigen omgeving?
  • Dinsdag 6 oktober 13.30 – 14.30 uur – Wat zijn kansrijke oplossingen, juist ook in de Limburgse situatie?
  • Donderdag 8 oktober 13.30 – 14.30 uur – Waar zijn oplossingen te realiseren en welke afwegingen gelden daarbij?

In de ateliers gaan bestuurders en beleidsbepalers bij overheden, investeerders, woningcorporaties, intermediairs, werkgevers, zorgorganisaties en andere betrokken stakeholders met elkaar, maar soms ook met de doelgroepen zelf in gesprek.

De ateliers zijn georganiseerd door de provincie Limburg, in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het Expertisecentrum Flexwonen en Platform31.

Deelname is gratis. Aanmelden is mogelijk t/m 1 oktober. Uiterlijk 2 oktober ontvang je de aanmeldlink. Het atelier op 5 oktober kent een maximum aantal deelnemers en vol = vol.

Meld je dus tijdig aan. Je kunt aan meerdere ateliers deelnemen.

Hier tref je het voorlopige programma. Aanmelden of afmelden kan via deze link.