Spring naar content

Masterclass Aandacht geven aan zingeving in je werk: hoe doe je dat?

Digitaal | 19:00 - 21:00

Wat is zingeving en wat betekent het voor jou? Waarom is het belangrijk om aandacht te hebben voor zingeving in je dagelijkse werk en hoe kun je dat organiseren in jouw werkomgeving?

Bij deze interactieve masterclass gaan we in op de toenemende aandacht voor zingeving in de samenleving en wat zingeving voor jou persoonlijk betekent. Je krijgt beter inzicht hoe aandacht voor zingeving in jouw organisatie of netwerk vergroot kan worden aan de hand van ervaringen van professionals in zorg en het sociaal domein en onderzoek.

Doel
Door ervaringen uit te wisselen ontdek je hoe aandacht voor zingeving in je werkomgeving en netwerk vorm kan worden gegeven. Je vergroot je kennis en doet inspiratie op om collega’s en leidinggevenden te betrekken bij het thema zingeving. Je krijgt inzicht uit recente onderzoeken uit de Kenniswerkplaats Zingeving en Geestelijke Verzorging thuis over verbindend werken en neemt mee hoe je deze inzichten praktisch kunt toepassen.

Voor wie?
Deze masterclass is voor professionals in de eerstelijns zorg en sociaal domein met interesse in zingeving en geestelijke verzorging, zoals huisartsen, praktijkondersteuners, wijkverpleegkundigen, verzorgenden, sociaal werkenden en geestelijk verzorgers.

Programma
Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

Wie zijn de sprekers?
Bij deze masterclass zijn ambassadeurs zingeving uit de zorg en het sociaal domein van de Kenniswerkplaats Zingeving aanwezig.

• Pieter Barnhoorn – huisarts, docent huisartsgeneeskunde, seksuoloog, ambassadeur zingeving in de zorg
• Oscar Kerkman, ambulant verpleegkundige, ambassadeur zingeving in de zorg
• Onderzoekers uit de Kenniswerkplaats Zingeving.

Deze masterclass wordt georganiseerd door Agora en ZonMw in samenwerking net de Kenniswerkplaats Zingeving. Ambassadeurs en onderzoekers uit de kenniswerkplaats leveren een bijdrage.
Meer informatie over de sprekers volgt.

Accreditatie
We vragen accreditatie aan bij het Registerplein, SKGV en V&VN.

Kosten
Deelname aan de masterclass is gratis.

Meer informatie en aanmelding klik hier