Spring naar content

Masterclass Housing First en belangenbehartiging

online | 15:00 - 18:00

Housing First Nederland organiseert de masterclass “Ambassadeurschap Housing First” onder leiding van Jan de Vries.

Voor wie?
We organiseren het in de eerste plaats voor bestuur, directie en management van de organisaties die Housing First bieden en zijn aangesloten bij ons landelijk platform, om het ambassadeurschap op het gebied van Housing First richting lokale ambtenarij, bestuur en politiek te stimuleren en versterken.

Wat kun je verwachten?
Een 3-uur durende online masterclass over de lokale belangenbehartiging van Housing First waarin theorie, praktijkkennis, ervaringen, dilemma’s en feedback op jouw situatie samenkomen. De masterclass begint met de inhoud, een reflectie op de kernboodschappen van Housing First. En vervolgens de principes van belangenbehartiging en de strategische opties. Je krijgt daarin tevens bevindingen mee van het onderzoek dat recentelijk is uitgevoerd naar belangenbehartiging op dakloosheid in Nederland.

Vervolgens ga je aan de slag met een scan van jouw eigen situatie en context; op welk niveau wordt Housing First besproken? Is er commitment van lokale ambtenarij, bestuur en politiek? Wat zou een effectieve belangenbehartigingsstrategie kunnen zijn? Je ontvangt een reactie van de experts, zodat je er in de praktijk op een goede manier mee verder kunt.

Deelnemers aan deze masterclass ontvangen tevens een pamflet dat gebruikt kan worden voor de eigen lokale belangenbehartiging. Bijvoorbeeld ten behoeve van de Gemeenteraadsverkiezingen 2022, maar het kan evengoed gebruikt worden voor andere gelegenheden en doeleinden om de lokale politiek op te zoeken.

Klik hier om je aan te melden (kosten 20,-) en hier voor meer informatie over de sprekers.