Spring naar content

Online themabijeenkomst ervaringsdeskundigen: Mijn kind in de psychiatrie

online | 14:00 - 15:30

Ouders aarzelen vaak een tijd voordat ze naar een hulpverlener gaan als hun kind psychische of gedragsproblemen heeft. Ze vinden vaak dat ze het zelf moeten oplossen en willen anderen er niet mee lastig vallen. Wanneer hun kind uiteindelijk zorg ontvangt, kunnen ouders te maken krijgen met allerlei moeilijke keuzes, stigma en bijvoorbeeld de privacywet zodra hun kind 18 wordt. Het is belangrijk dat (ervaringsdeskundige) professionals en vrijwilligers gevoelig zijn voor de vragen en gevoelens van ouders van cliënten, zodat ze hen effectief kunnen ondersteunen en doorverwijzen.

Karin is behalve ervaringsdeskundig coach bij Howie the Harp ook ouder van een zoon met psychische klachten. Zij zal tijdens de bijeenkomst haar herstelverhaal vertellen. Maar wie van de drie gasten is Karin eigenlijk? Aan de hand van drie gasten wordt het spel gespeeld ‘Wie van de drie?’ In breakout-rooms wordt verder doorgepraat over de aanpak van het begeleiden van Karin als cliënt. Welke vragen stel je haar wel, en welke juist niet? Kortom, wat zijn de do’s en don’ts?

Genodigden: Netwerk ervaringsdeskundigen Valente

Aanmelden: De vergaderlink ontvang je een week van tevoren. Het is een interactieve themabijeenkomst gericht op een heel specifiek onderwerp dus als je hier affiniteit mee hebt, meld je dan zeker aan! Wil je er ook bij zijn?

Contact: Voor vragen over het thema ‘mijn kind in de psychiatrie’, neem contact op met Miriam Perdijk (mperdijk@ribwbrabant.nl) of Teun van de Burgt (tvandeburgt@ribwbrabant.nl)