Spring naar content

Tel mee met Taal Congres

Beatrixtheater, Utrecht | 09:00 - 17:15

Het Tel mee met Taal congres is een ontmoetingsplaats voor iedereen die zich inzet, of wil inzetten, voor betere basisvaardigheden voor jong en oud. Mede dankzij de inbreng van vele organisaties uit de praktijk, staat ook dit jaar weer een verrassend en divers programma voor je klaar.

Tel mee met Taal Café

Voorafgaand aan het officiële programma is er speciaal voor de nieuwkomers in het veld het Tel mee met Taal café. Houd je je pas sinds kort met het thema bezig, of wil je er iets mee doen, maar weet je nog niet zo goed hoe en wat? Dan is het Tel mee met Taal café een goede introductie. Onder het genot van goede koffie, thee en een croissantje wordt je samen met onder andere taalambassadeurs en lokale beleidsmakers in vogelvlucht bijgepraat over het thema, de belangrijkste uitdagingen, het belang van samenwerken, en de plannen van het Kabinet voor de komende jaren. Na het café kan je goed bijgepraat naadloos aansluiten bij de rest van het programma.

Briljante mislukkingen en het brein

Om half 11 trapt het congres gezamenlijk plenair af. De deelsessies staan dit jaar in het teken van ‘Wat Werkt?!’, maar van mislukkingen kan je ook leren. Paul Iske van het instituut voor briljante mislukkingen zal ons daar meer over vertellen. Aansluitend praat Ria van Dinteren je bij over de werking van het brein. Wat gebeurt er in het brein als iemand op latere leeftijd gaat leren? Wat werkt goed om kinderen te laten leren? En hoe kan je die breinkennis gebruiken om jouw aanpak nog succesvoller te maken? Een speciale gast zal je laten ervaren hoe het brein soms anders werkt dan je verwacht.

Deelsessies op maat

Het tweede deel van het programma kun je naar eigen wens inrichten. Er staan ruim 40 deelsessies voor je klaar: succesvolle initiatieven die resultaat opleveren of inspirerende nieuwe aanpakken die je kunt benutten in je eigen werk. Richt het programma in zoals jij wilt. Tussendoor zijn er genoeg kansen om te netwerken en nieuwe contacten te leggen. Ook is er een markt waar verschillende organisaties zichzelf presenteren, en kun je deelnemen aan innovatieve sessies waarin je met bijvoorbeeld een VR-bril door de ogen van de doelgroep kijkt, of een thematische escape room speelt. Kijk hier welke onderwerpen aan bod komen en wie de sprekers zijn, en leg jouw keuze meteen vast. De capaciteit per sessie is beperkt. Vooraf inschrijven is dus noodzakelijk.

Programma

09.00 – 10.30 uur Inloop & Registratie
09.00 – 10.00 uur Starters Tel mee met Taal Café
10.30 – 11.30 uur Plenair Programma
11.45 – 12.45 uur Deelsessies ronde 1
12.45 – 13.45 uur Lunch
13.45 – 14.45 uur Deelsessies ronde 2
14.45 – 15.15 uur Pauze
15.15 – 16.15 uur Deelsessies ronde 3
16.15 – 17.15 uur Borrel

Klik hier om je aan te melden.