Spring naar content

Webinar “Driedubbel kwetsbaar, dak- en thuisloze LHBTI-jongeren”

| 15:00 - 17:00

Movisie nodigt je van harte uit voor het webinar “Driedubbel kwetsbaar, dak- en thuisloze LHBTI-jongeren”.

Op vrijdag 2 oktober van 15.00 tot 17.00 uur is er een inspirerende online sessie over dit onderwerp.

Dak- of thuisloos zijn is op zichzelf al enorm zwaar voor jongeren. Voor LHBTI- jongeren die soms worstelen met zelfacceptatie en veelal afgewezen zijn door hun familie of omgeving komt dit er bovenop. Vervolgens zijn er weinig veilige plekken in de opvang en komen pesten, geweld en misbruik vaker voor. Dit maakt hen driedubbel kwetsbaar.

Zo’n 900 tot 2000 LHBTI-jongeren tot en met 27 jaar zijn dak- of thuisloos in Nederland. Het blijkt lastig voor deze jongeren iets te kunnen betekenen. Tijdens deze webinar hoor je wat je als maatschappelijke opvang, hulpverleningsorganisatie, belangenorganisatie, jongerengroep of gemeente, kunt doen om deze jongeren te ondersteunen. We hebben het over handelingsverlegenheid en horen ervaringen uit de praktijk van de maatschappelijke opvang De Tussenvoorziening. Er is gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. De bijeenkomst is gratis.

In het artikel op onze website staat meer informatie en kun je je ook gelijk aanmeldenregenboogsteden-webinar-week-2020-online-leren-inspireren

Deze  webinar maakt deel uit van een webinarweek. Van maandag 28 september tot en met vrijdag 2 oktober organiseert Movisie, elke middag van 15.00 tot 17.00 uur, een leerzame en inspirerende online sessie over een LHBTI-gerelateerd onderwerp. De webinars organiseren we in samenwerking met organisaties uit het werkveld en is in plaats van de fysieke bijeenkomst die we vaak in deze periode organiseren.