Spring naar content

Webinar en boekpresentatie prof. dr. Janine Janssen

online | 09:30 - 11:00

Op 12 november aanstaande wordt het nieuwe boek van Janine Janssen ‘Observaties van de korpsantropoloog. Een antropologisch perspectief op wetenschapsbeoefening voor, met en bij de politie’ online gepresenteerd.

Antropologen hebben de reputatie dat zij in naam van de wetenschap de meest exotische en afgelegen locaties bezoeken. Maar ook in Nederland – bijvoorbeeld bij de politie – wordt antropologisch onderzoek verricht. In dit boek gaat prof. dr. Janine Janssen (Landelijk Expertise Centrum Eer Gerelateerd Geweld, Avans Hogeschool en Open Universiteit) niet alleen in op haar onderzoek bij de politie naar de aanpak van geweld in naam van de familie-eer. Zij staat vooral ook stil bij het samenwerken met politiemensen en andere professionals, zoals in opvanginstellingen gelieerd aan branchevereniging Valente, bij het agenderen en uitvoeren van onderzoek.

Tijdens deze presentatie zullen Max Huber (senior onderzoeker HVO Querido), Lian Smits (bestuurder Sterk Huis) en Esmé Wiegman (directeur Valente) reflecteren op de vraag wat de rol van professionals in onderzoek binnen de veiligheidszorg is en hoe in dit onderzoek de praktijk kan worden betrokken.

Het eerste exemplaar van het boek zal daarna worden overhandigd aan Paola Buitelaar, ervaringsdeskundig beleidsadviseur bij Valente. Zij zal vanuit haar expertise het belang van verbinding tussen onderzoek en praktijk toelichten.

Je bent van harte welkom! Aanmelden kan door een mail te sturen naar Karlijn Juncker (ka.juncker@avans.nl), onder vermelding van ‘boekpresentatie 12 november’. Kort voor de boekpresentatie ontvang je een link, die je kunt gebruiken voor je online deelname.

Na deelname aan de presentatie hebt u de mogelijkheid om het boek met 25% korting aan te schaffen.