Spring naar content

Webinar medicatieoverdracht (de Nederlandse ggz) – online lunchsessie

online | 12:30 - 13:00

Wat moet je weten over de toestemmingsvoorziening Mitz bij elektronische medicatieoverdracht?
Donderdag 4 juli 2024 | 12.30-13.00 uur 

Tijdens deze lunchsessie gaan we dieper in op Mitz, de online toestemmingsvoorziening die landelijk wordt voorgesteld. Wat is Mitz, wat betekent Mitz voor het programma Medicatieoverdracht en wat kan je met Mitz? Tijdens deze bijeenkomst geven Judith Opraus en Albert Vlug, implementatiemanager en productmanager bij VZVZ antwoord op deze vragen. Deze sessie is een vervolg op de lunchsessie ‘Wat moet je weten over toestemming bij elektronische medicatieoverdracht’.

Aanmelden
Aanmelden voor donderdag 4 juli kan via deze link.

Vlak voor aanvang van de lunchsessie ontvang je een mail met een Teams-vergaderlink. En deel deze uitnodiging vooral met collega’s voor wie deze bijeenkomst ook interessant kan zijn.
Na afloop ontvangen alle aanmelders een e-mail met een link om de lunchsessie terug te kijken. Deelname is gratis.

Voorbereiden
Wil je je voorbereiden op deze lunchsessie? Kijk dan de lunchsessie ‘Hoe bereid je je voor op elektronische overdracht van medicatiegegevens?’ en de lunchsessie ‘Wat moet je weten over toestemming bij elektronische medicatieoverdracht?’ terug en bekijk de informatie op de community Medicatieoverdracht.

Heb je een vraag? Stuur een bericht.

Bron en organisatie: de Nederlandse ggz

Vragenlijst Samen voor medicatie overdracht
Er wordt momenteel een onderzoek naar medicatie overdacht uitgevoerd. Het onderzoek is geïnitieerd vanuit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en is uitbesteed aan onder andere het MUMC+ en het UMCG. Het onderzoek is onderdeel van het Landelijk Programma Medicatieoverdracht, dat als doel heeft om het proces van medicatieoverdracht te verbeteren. Om het effect van het Landelijk Programma Medicatieoverdracht te evalueren, wordt momenteel een stand van zaken meting uitgevoerd. Je kunt de vragenlijst invullen door hier te klikken. Professionals uit de sector ggz worden gevraagd deze in te vullen. Invultijd is ca. 15 minuten.