Spring naar content

Webinar landelijke kickoff Woonplaatsbeginsel Jeugdwet

| 14:00 - 15:30

Wat komt er allemaal kijken bij de implementatie van het nieuwe woonplaatsbeginsel voor gemeenten, zorgaanbieders en softwareleveranciers? Op welke manier kan het projectteam implementatie woonplaatbeginsel u hierbij ondersteunen? Van welke voorzieningen en handreikingen kunt u gebruikmaken en wanneer komen deze beschikbaar? En waar moet u zelf mee aan de slag? Deze onderwerpen komen aan de orde in dit webinar dat plaatsvindt op 9 april 2020 van 14.00 tot circa 15.30 uur.

Programma webinar op hoofdlijnen:

  • Toelichting op de Wet wijziging woonplaatsbeginsel
  • Wat kunt u komend jaar aan ondersteuning verwachten?
  • Toelichting op de migratievoorziening die in juli beschikbaar komt. Doel van deze voorziening is om uit te zoeken welke jeugdigen door het nieuwe woonplaatsbeginsel buiten de verantwoordelijkheid van de betreffende gemeente gaan vallen (en dus bij een andere gemeente terechtkomen), welke jeugdigen blijven zitten en welke jeugdigen vanuit andere gemeenten naar de betreffende gemeente toe zullen komen.
  • Waar moeten vooral gemeenten maar ook zorgaanbieders en softwareleveranciers mee aan de slag?
  • Toelichting op handreikingen en checklist die komend jaar beschikbaar komen voor gemeenten, zorgaanbieders en softwareleveranciers (Toolbox).

Daarnaast kunt u tijdens het webinar via de chatfunctie uw vragen stellen.

 

Meld u hier aan voor het webinar.

 

Na aanmelding ontvangt u van ‘Webinargeek’ een bevestigingsmail van uw registratie, met daarin de link waarmee u enige minuten voor aanvang, het webinar kunt openen. Bewaar deze bevestigingsmail dus goed. Klik hier voor meer informatie over het webinar.

Organisatie
Het webinar wordt gegeven door het projectteam implementatie Woonplaatsbeginsel dat bestaat uit het Ketenbureau i-Sociaal Domein, VNG, VWS en Jeugdzorg Nederland, GGZ Nederland, VGN en Valente. Daarnaast werkt het projectteam nauw samen met het Inlichtingenbureau, VECOZO en Zorginstituut Nederland.

Op de hoogte blijven van de implementatie van het woonplaatsbeginsel? Word dan lid van de community woonplaatsbeginsel op de website van het Ketenbureau i-Sociaal Domein. Hierin vindt u alle documenten en actuele berichten over de implementatie van het woonplaatsbeginsel.