Spring naar content

Vacature: projectleider online hulpverlening vrouwenopvang (verlengd)

10 juni 2021

Wil jij werken in een moderne netwerkorganisatie en een belangrijke bijdrage leveren de landelijke ontwikkeling van online hulpverlening voor slachtoffers van huiselijk geweld? Wij zoeken per direct een

Projectleider ‘online hulpverlening’

(ZZP of detachering vanuit een lidorganisatie)

28-36 uur per weekvoor de duur van 9 maanden

De organisatie

Vereniging Valente maakt zich sterk voor kwetsbare mensen in onze samenleving, zoals dak- en thuisloze mensen, slachtoffers van huiselijk geweld en cliënten in beschermd wonen. De branchevereniging vertegenwoordigt tientallen instellingen en instanties uit het hele land, verbindt duizenden professionals en zorgt voor een continue dialoog tussen branche, politiek en maatschappij.

Valente heeft de ambitie om een moderne netwerkorganisatie te zijn, die gedragen wordt door de leden (van-voor-door). We richten ons daarbij op vier speerpunten: belangenbehartiging, vakmanschap, kennisdeling en innovatie.

Wat ga je doen?

Het Landelijk Netwerk Vrouwenopvang heeft de ambitie om gezamenlijk online hulpverlening te bieden voor (jong) volwassenen die te maken hebben met agressie of geweld in het gezin, familiekring of netwerk. ‘Chat met Fier’ vormt een sterke basis. Het is jouw opdracht om de contouren van de dienstverlening en de gezamenlijke organisatiewijze verder uit werken en te gaan organiseren. Je adviseert en stemt je werk af met de stuurgroep, die bestaat uit bestuurders uit het landelijk netwerk vrouwenopvang.

Tot je werkzaamheden behoren:

 • Optimaliseren van de omschrijving van het aanbod, waaronder de aansluiting bij chatfuncties van vrouwenopvang organisaties, doelgroep bepaling, naamgeving en kwaliteitsborging;
 • Haalbaarheidsstudie voor het verkrijgen / organiseren van structurele financiering;
 • Uitwerken, afstemmen, voorleggen ter besluitvorming en organiseren van de organisatievorm en eigenaarschap op korte en lange termijn;
 • Inhoudelijk bijdragen aan de aansluiting op de chat van Veilig Thuis;
 • Sturing geven aan de uitvoerende medewerkers m.b.t. de (voorbereidingen van) technische aanpassingen;
 • Advisering over onderzoek naar werkzaamheid van de online hulpverlening.

Wat neem je mee?

 • Je beschikt over een wo werk- en denkniveau;
 • Je beschikt over analytische en organisatorische vaardigheden;
 • Je hebt kennis van en gevoel voor (politieke) verhoudingen binnen en buiten de organisatie;
 • Je bent (bij voorkeur) bekend met het werkterrein vrouwenopvang / huiselijk geweld;
 • Je toont initiatief, werkt zelfstandig en kunt prioriteiten stellen;
 • Je hebt kennis / ervaring met online hulpverlenen / ict-projecten;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands.

Wat bieden we?

De aanstelling geschiedt op basis van zzp of detachering vanuit een lidinstelling van Valente. De werkzaamheden starten per eind augustus of indien mogelijk z.s.m. Je werkt zelfstandig in een prettige, collegiale en innovatieve omgeving. Je krijgt veel ruimte om je werkzaamheden naar eigen inzichten en zelfstandig uit te voeren. Je kiest zelf om op kantoor in Amersfoort of (deels) vanuit huis te werken. Voor afstemming is de beleidsadviseur kwaliteit & innovatie je eerste aanspreekpunt.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in bovengenoemde functie, dan vragen wij je uiterlijk op 11 juli 2021 te reageren door jouw cv en motivatie te versturen naar marian.blankenvoorde@valente.nl onder vermelding van sollicitatie projectleider. Het eerste sollicitatiegesprek vindt plaats op donderdag ochtend 15 juli op het kantoor van Valente in Amersfoort. Het tweede sollicitatiegesprek vindt digitaal plaats op dinsdag 20 juli. Voor inhoudelijke vragen kun je bellen of mailen naar Mijke Caminada, 06 – 11 52 90 19, mijke.caminada@valente.nl.  

Deel dit bericht