Sinds het begin van ons bedrijf, nu zo’n negen jaar geleden, waren we het over één ding eens: kwaliteit en beleving staan bij ons centraal. Zo is het onze missie om iedere klant, zakelijk of particulier, een fijne dag te bezorgen door onze koffieproducten. Dat doen we door middel van ons eigen ingrediëntenmerk VALENTE, maar ook door het aanbieden van de juiste apparatuur om goede koffie te maken. Denk hierbij aan barista tools en koffiemachines. Dankzij de ontwikkelingen in de techniek blijft het assortiment hierin zich telkens vernieuwen. Daarom zoeken wij actief naar nieuwe producten en merken om een hoge kwaliteit en perfecte koffiebeleving te garanderen. Zo hebben we onlangs Moccamaster toegevoegd aan onze webshop, een koffiemachinemerk waarmee je gemakkelijk heerlijke filterkoffie zet. In deze blog maak je kennis met Moccamaster en laten we je zien waarom de koffiemachines van dit merk niet in jouw keuken, werkplek of horecagelegenheid mogen ontbreken!

 

Het verhaal achter Moccamaster begint in 1964, toen Gerard-Clement Smit, een industrieel ontwerper en constructeur, het bedrijf Technivorm oprichtte met als doel een koffiezetapparaat met filtermethode te ontwikkelen. Dit bleek een groot succes en al gauw volgden verschillende modellen waarmee eerst de particuliere markt, en vanaf 1983 ook de zakelijke markt werd betreden. Inmiddels is de naam Technivorm veranderd in Moccamaster en geniet het bedrijf veel bekendheid. Desondanks is de ‘receptuur’ onveranderd gebleven. De koffiemachines worden nog altijd met de hand gemaakt in Nederland en ondergaan een strenge individuele kwaliteitscontrole voordat ze verkocht worden. Daarnaast wordt het milieu tijdens de productie zo veel mogelijk ontzien en maakt het merk enkel gebruik van hoogwaardige, energie-efficiënte en recyclebare materialen.

 

Waarom een Moccamaster?

 

We gaven al aan dat Moccamaster koffiemachines bekend staan om hun hoge kwaliteit en vakmanschap. Daarnaast is een Moccamaster vooral ook een hele slimme keuze, omdat alle machines met filtermethodes werken. Filterkoffie bevat een minimale hoeveelheid cafestol, het koffiebestanddeel dat indirect het cholesterol verhoogd. Hierdoor is deze manier van koffiebereiding een stuk gezonder dan andere varianten. Ook op het gebied van duurzaamheid heeft filterkoffie verschillende voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld cups, omdat het minder energie verbruikt bij de productie en minder afval creëert. De koffiemachines van Moccamaster hebben bovendien een extreem lange levensduur en 5 jaar garantie. Leuk is ook dat het bedrijf nauw samenwerkt met de ECBC European Coffee Brewing Centre en de Specialty Coffee Association of America and Europa. Door kennis uit te wisselen ontwikkelt en verbetert het bedrijf haar producten continue. Hierdoor weet je zeker dat je jouw klanten en/of collega’s voorziet van een heerlijk kopje koffie – nu en in de toekomst!

 

Moccamaster Cup One

Als koffieleverancier zijn we trots op het feit dat we Moccamaster koffiemachines hebben toegevoegd aan het assortiment dat online te verkrijgen is in onze webshop. Hier vind je onder andere de Moccamaster Cup One, een recente innovatie in de serie koffiemachines van het merk. Uniek aan deze machine is dat het pulserende deel van het verwarmingselement zorgt voor een optimale water/koffie-contacttijd, waardoor jouw kopje koffie met de perfecte temperatuur gezet wordt. Daarnaast is de bediening erg eenvoudig en zet je jouw vertrouwde kopje koffie met een heerlijke aroma, direct in de bijpassende mok. Ook erg leuk: de Moccamaster Cup One is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals zwart, zilver, wit, oranje, groen en blauw. Er zit dus altijd een versie bij die past bij jouw keuken, werkplek of horecagelegenheid. Daarnaast voldoet de koffiemachine, net zoals alle andere varianten van het merk, aan een strenge kwaliteitscontrole en is de koffiemachine officieel goedgekeurd door het ECBC. Bovendien krijg je bij aanschaf van de koffiemachine 5 jaar garantie en twee porseleinen mokken, een maatschepje, bekerhouder, 10 papieren wegwerkbekers en 80 filterzakjes cadeau.

 

Actie Moccamaster – VALENTE

Ben jij benieuwd naar de koffiemachines van Moccamaster? Dan hebben wij een leuke actie voor jou! Bij aankoop van een koffiemachine via onze webshop krijg je tijdelijk twee gratis zakken gemalen koffie. Deze actie geldt tot 15 februari 2018. Neem dus snel een kijkje op onze webshop of neem contact met ons op voor eventuele vragen over de perfecte koffiebeleving!