Spring naar content

Kosteloze Introductiedag Housing First

| 09:30 - 16:30

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Housing First Nederland

Het Nationaal Actieplan Dakloosheid: Eerst een Thuis zet in op een paradigmashift, ofwel een andere manier van kijken naar- en omgaan met dakloosheid. Deze verandering in cultuur en mentaliteit staat centraal tijdens de introductiedag Housing First.

We zoomen in op het Housing First model en de werkende principes. We brengen wonen, zorg en overheid bij elkaar en creëren met de introductiedag nadrukkelijk ruimte voor dialoog, samen leren en kennisdelen en experimenteren, zodat professionals op uitvoerend-, management- en beleidsniveau die direct of indirect werken met dakloze mensen worden toegerust op de Housing First werkwijze en de verandering in houding en gedrag die dit vraagt.

Doelgroep

Deze introductiedag is voor professionals die zowel uitvoerend als tactisch-strategisch actief zijn binnen gemeenten, woningcorporaties of zorgaanbieders en die interesse hebben in de Housing First aanpak.

Investering

Deze introductiedag wordt gesubsidieerd door het Ministerie van VWS en is daarmee kosteloos toegankelijk. Deelnemers vragen we de bereidheid om in kwetsbaarheid gezamenlijk te onderzoeken en te leren.

De totale tijdsinvestering is 12 uur. Vooraf vragen we je een opdracht te maken en documenten door te lezen. De introductiedag is op basis van inschrijving. First come, first serve!

Tijd

Je bent welkom om 09:00 uur. We starten om 09:30 en sluiten de dag om 16:30 af met een drankje. Voor een lunch wordt gezorgd. Bij aanmelding kunnen eventuele dieetwensen doorgegeven worden.

Studiemateriaal

Na aanmelding ontvangt de deelnemer een bevestiging en een uitnodiging voor de introductiedag per mail. Studiemateriaal wordt van tevoren verstrekt, via een e-mail met links.

Programma Introductiedag

  • Ochtend: Housing First. We geven een introductie op de aanpak van Housing First.
  • Middag: Houding First. Je zal leren en ervaren welke houding en gedrag deze aanpak vraagt.

Wat levert het je op?

  • Kennis over de basisprincipes van HF en wat werkt;
  • Inzicht in de ambitieuze doelen van het Nationaal Actieplan Dakloosheid: Eerst een thuis;
  • Reflectie op de persoonlijke en organisatorische rol rond dakloosheid;
  • Inspiratie en aanmoediging om de verandering verder vorm te (gaan) geven binnen de eigen organisatie.

Na afloop ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via deze link