Spring naar content

Symposium over erfgoed en sociaal werk; kan het verleden helpen?

Bartholomeus Gasthuis (sinds 1367) Lange Smeestraat 40, 3511 PZ Utrecht | 08:00 - 17:00

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de redactie van Canon sociaal werk in samenwerking met de BPSW, Movisie en Rijksdienst Cultureel Erfgoed. 

Op 13 juni wordt een bijzonder middagsymposium georganiseerd over de relatie tussen erfgoed en sociaal werk, met als titel: Kan het verleden helpen?

De wereld van het erfgoed en het sociaal werk bestaan behoorlijk los van elkaar. Toch kunnen ze veel voor elkaar betekenen. Erfgoed is niet iets ouds en stoffigs, maar een werkelijkheid waar iedereen in leeft en mee te maken heeft. Precies daar raakt het aan het sociaal werk, waar het vaak gaat om verhalen, ervaringen en herinneringen. Het symposium wil een impuls geven aan het besef dat beide werelden veel voor elkaar kunnen betekenen.

Het symposium kent een gevarieerd programma met onder meer workshops over erfgoed en 1) community building; 2) storytelling; m3: terreinen en gebouwen; 4) voorwerpen en herinneringen.

Met bijdragen van:  Jos van der Lans, Jeroen Overweel, Celien Stevens, Kristel Jeuring, Esther Sterkenburg, Linda Malherbe, Anton van Rensen, Michael Kolen, Meike Stam, Sylvia van Dam, Jenny Vreeswijk, Frans Soeterbroek, Machteld Linssen, Jan Willem Bruins en Paul van Trigt.

Deelname is gratis. Er is een beperkte capaciteit van 60 deelnemers.

Zie voor het programma:
https://www.canonsociaalwerk.eu/2024_ERFGOED-symposium/2024-06-13-SYMPOSIUM-Erfgoed-en-Sociaal-werk-programma.pdf

Aanmelding kan via:
https://www.canonsociaalwerk.eu/nl/details.php?canon_id=787