Spring naar content

Webinar: Gebruik van verhalen bij trauma: wat zijn verschillen in doel, vorm en inhoud

Online meeting | 09:00 - 10:30

Ook dit jaar biedt Drakentemmers weer waardevolle webinars voor trauma- en gehechtheidsbehandelaren, professionals in het sociaal en veiligheidsdomein, beleidsmedewerkers en andere belangstellenden. Benieuwd naar de andere webinars? Neem een kijkje op de website van de drakentemmers voor meer informatie.

Het gebruik van verhalen is een krachtige manier om kinderen en gezinnen te helpen bij het omgaan met schokkende gebeurtenissen, het voorkomen van of herstel na traumatisering.

Er zijn veel verschillende verhalenmethoden. Denk bijvoorbeeld aan the immediate story, words en pictures, levensverhaal, KIDNET voorbereidingverhaal traumaverwerking en Storytelling. In het webinar van ontwikkelingspsycholoog/ systeemtherapeut en EMDR supervisor Arianne Struik leren deelnemers meer over de verschillende soorten verhalenmethoden.

Daarnaast vertelt Arianne wat je als professional wanneer doet, wat het doel en resultaat is, waar je rekening mee moet houden, wie het verhaal kan maken en of je de methode gebruikt met de ouders, met het kind of met beiden.

Arianne Struik legt aan de hand van voorbeelden uit hoe de verhalen gebruikt kunnen worden, wat het een kind en ouders kan opleveren en welke risico’s het met zich meebrengt.

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden.