Spring naar content

Julia Hulshof

Julia Hulshof

projectsecretaris

julia.hulshof@valente.nl

06 82066248

LinkedIn

Julia stelt zich voor

Wat doe je bij Valente? Wat zit er in je portefeuille? Waar kunnen leden en derden je voor benaderen?
Mijn werkzaamheden focussen zich op proces- en beleidsondersteuning. Ik faciliteer, ondersteun en adviseer de interne organisatie en de processen en activiteiten die hiermee te maken hebben. Hierdoor kunnen mijn collega’s zich zo goed mogelijk richten op de kernprocessen van de vereniging. Ik heb een breed takenpakket bij Valente. Dat maakt het erg afwisselend. Een paar voorbeelden uit de praktijk. Met leden denk ik mee hoe we een vragenlijst zo goed mogelijk kunnen uitzetten. Met de bestuurssecretaris denk ik na hoe we de netwerkorganisatie nóg beter vorm kunnen geven. Ik adviseer de beleidsadviseurs over hoe we een nieuw netwerk op kunnen zetten. En ik ben projectleider bij het project waarbij we de back-office systemen binnen Valente gaan integreren.

Wat deed je voordat je bij Valente werkte?
Ik heb maatschappelijk werk en dienstverlening gestudeerd. Het begeleiden van mensen was bij nader inzien toch niet mijn ambitie. Ik wilde mijn analytische vaardigheden inzetten en het gedrag ven groepen mensen bestuderen in plaats van het begeleiden individuen. Ik ben daarom door gaan studeren met een premaster en master sociologie.
Ik heb na deze studie 2,5 jaar als beleidsadviseur gewerkt voor Agora, een landelijke stichting die zich inzet voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten. Het onderwerp ging mij aan het hart, o.a. omdat ik zelf iemand van dichtbij heb verloren. In mijn werk bij Agora richtte ik mij voornamelijk op zingeving. Je kan je misschien wel voorstellen dat het hebben van een ongeneeslijke ziekte allerlei zingevingsvragen oproept, zoals wat gebeurt er met me? En waarom overkomt mij dit?
Gaandeweg kwam ik erachter dat de functie als beleidsadviseur minder paste bij mijn kwaliteiten. Ik wilde meer procesgericht werken. Het werken in een maatschappelijke context was wel een blijvertje. De baan bij Valente sluit hier heel goed op aan!

Wat zouden mensen écht moeten weten over jouw portefeuille?
Eigenlijk kan je mij voor alles benaderen wat niet inhoud of communicatie betreft. Over dat laatste weten de beleids- en communicatieadviseurs veel meer. Ik ben vooral bezig met de vraag: hoe kunnen we iets zo goed mogelijk voor elkaar krijgen? Schroom niet om contact op te nemen, ik denk graag mee! 

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik ben graag met anderen en daardoor veel te vinden bij familie en vrienden. Ik speel piano en ik vind het leuk om te schilderen op nummer. Ook sport ik meerdere keren per week.

Als je die hebt: welke uitspraak motiveert of inspireert jou?
Ik raak geïnspireerd door de verhalen van de Belgische psychiater Dirk de Wachter – geïnspireerd op de filosofie van Emmanuel Levinas. Ik bewoner hem zeer en zie hem graag praten. Zijn boodschap gebracht in een toegankelijk en poëtisch verhaal raakt mij keer op keer en helpt mij om te relativeren. Daarnaast bevestigt hij mij hoeveel zin het aan mijn leven geeft om mij in te zetten voor de ander. Het werken bij Valente is een van de manieren waardoor ik wat voor anderen kan betekenen.

Junior en senior bij Valente

In een dubbelinterview met collega Rina Beers in het magazine van DNA vertelt Julia over haar werk: ‘Leden verwachten misschien nog wel meer van ons dan vroeger.’

Het hele team van Valente vind je op de medewerkerspagina.