Spring naar content

Rina Beers

Rina Beers

senior beleidsadviseur

rina.beers@valente.nl

06 13846484

Thema’s

dakloosheid, wonen, wetgeving, toegang

LinkedIn

Rina stelt zich voor

Wat doe je bij Valente? Wat zit er in je portefeuille?

Mijn werk bestaat vooral uit belangenbehartiging. Dat betekent dat ik opkom voor de belangen van leden en ook van cliënten. Ik kijk hoe wet- en regelgeving tot stand komt of wordt toegepast, en agendeer knelpunten daarin bij de juiste ministeries of bij uitvoerende instanties. Dat doe ik vooral voor de thema’s dakloosheid, wonen, en toegang tot zorg en voorzieningen. Doel is altijd om te zorgen dat leden hun werk zo goed mogelijk kunnen doen met de juiste resultaten voor cliënten.

Wat deed je voordat je bij Valente werkte?

Voor Valente werkt ik bij de Federatie Opvang, koepelorganisatie van maatschappelijke en vrouwenopvang. Ik heb ook voor een werkgeversorganisatie gewerkt (Sociaal Werk Nederland) en voor de Vereniging Hulp voor Onbehuisden in Amsterdam (tegenwoordig HVO-Querido).

Heb je naast je werk bij Valente nog andere functies, zoals vrijwilligerswerk?

Ik heb van alles gedaan zoals voorzitter van een schoolbestuur, lid van de Wmo-Raad en penningmeester van de Bootjeshaven-vereniging. Ik ben actief in een burgerinitiatief dat zich druk maakt om de lokale verkeersveiligheid. Onlangs heb ik me aangesloten bij Grootouders Voor Het Klimaat.

Wat zouden mensen écht moeten weten over jouw portefeuille?

Het is voor leden van Valente ontzettend belangrijk dat zij weten hoe wet- en regelgeving in elkaar zit. Juist cliënten van Valente-leden zijn meer dan andere burgers afhankelijk van allerlei regelingen die wonen, werken, inkomen, zorg en ondersteuning mogelijk maken. Een goede uitvoering van regelingen helpt dat mensen sneller de weg weer vinden en hun leven zo zelfstandig mogelijk kunnen leiden. Bescherming van cliënten tegen verkeerde toepassing van regels, waardoor zij uitgesloten worden, vind ik een kerntaak van Valente en van haar leden.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik wandel graag met de hond (Bep, een golden retriever) van de kinderen. Ik pas graag op ons eerste kleinkind. Verder ben ik een veelvraat qua krantenlezen en het volgen van het politieke nieuws.

Als je die hebt: welke uitspraak motiveert of inspireert jou?

‘Kennis is macht’

Rina Beers in de podcast: Zo worden mensen dakloos

In minder dan 20 minuten praat Valente je bij over de factoren die een rol spelen bij dakloosheid, en hoe we dat kunnen veranderen. Te gast in de podcast is Rina Beers, die al meer dan veertig jaar belangen behartigt van dakloze mensen in Nederland.

Laatste nieuws uit de portefeuille van Rina Beers:

Junior en senior bij Valente: 'Leden verwachten misschien nog wel meer van ons dan vroeger'

Beleidsadviseur Rina Beers loopt al heel wat jaren mee in de organisatie, die in 2020 is voortgekomen uit een fusie…

Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed opnieuw open per 3 juni 2024

De Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) gaat opnieuw open. Vanaf 20 mei 2024 is het mogelijk om je conceptaanvraag op…

Goede nacht?

De druk op de opvang is groot. Door een systeemfout zijn er voor 2024 bovendien minder middelen beschikbaar – geld…

De Blinkert: ‘Verpleeghuis met een rauw randje’

Voor mensen met meer dan één probleem, en meer dan één vraag om zorg en ondersteuning, is het vaak lastig…

Kennisbankitems uit de portefeuille van Rina

Het hele team van Valente vind je op de medewerkerspagina.