Spring naar content

Rina Beers

Rina Beers

senior beleidsadviseur

rina.beers@valente.nl

06 13846484

LinkedIn

Rina stelt zich voor

Wat doe je bij Valente? Wat zit er in je portefeuille?

Mijn werk bestaat vooral uit belangenbehartiging. Dat betekent dat ik opkom voor de belangen van leden en ook van cliënten. Ik kijk hoe wet- en regelgeving tot stand komt of wordt toegepast, en agendeer knelpunten daarin bij de juiste ministeries of bij uitvoerende instanties. Dat doe ik vooral voor de thema’s dakloosheid, wonen, en toegang tot zorg en voorzieningen. Doel is altijd om te zorgen dat leden hun werk zo goed mogelijk kunnen doen met de juiste resultaten voor cliënten.

Wat deed je voordat je bij Valente werkte?

Voor Valente werkt ik bij de Federatie Opvang, koepelorganisatie van maatschappelijke en vrouwenopvang. Ik heb ook voor een werkgeversorganisatie gewerkt (Sociaal Werk Nederland) en voor de Vereniging Hulp voor Onbehuisden in Amsterdam (tegenwoordig HVO-Querido).

Heb je naast je werk bij Valente nog andere functies, zoals vrijwilligerswerk?

Ik heb van alles gedaan zoals voorzitter van een schoolbestuur, lid van de Wmo-Raad en penningmeester van de Bootjeshaven-vereniging. Ik ben actief in een burgerinitiatief dat zich druk maakt om de lokale verkeersveiligheid. Onlangs heb ik me aangesloten bij Grootouders Voor Het Klimaat.

Wat zouden mensen écht moeten weten over jouw portefeuille?

Het is voor leden van Valente ontzettend belangrijk dat zij weten hoe wet- en regelgeving in elkaar zit. Juist cliënten van Valente-leden zijn meer dan andere burgers afhankelijk van allerlei regelingen die wonen, werken, inkomen, zorg en ondersteuning mogelijk maken. Een goede uitvoering van regelingen helpt dat mensen sneller de weg weer vinden en hun leven zo zelfstandig mogelijk kunnen leiden. Bescherming van cliënten tegen verkeerde toepassing van regels, waardoor zij uitgesloten worden, vind ik een kerntaak van Valente en van haar leden.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik wandel graag met de hond (Bep, een golden retriever) van de kinderen. Ik pas graag op ons eerste kleinkind. Verder ben ik een veelvraat qua krantenlezen en het volgen van het politieke nieuws.

Als je die hebt: welke uitspraak motiveert of inspireert jou?

‘Kennis is macht’

Rina Beers in de podcast: Zo worden mensen dakloos

In minder dan 20 minuten praat Valente je bij over de factoren die een rol spelen bij dakloosheid, en hoe we dat kunnen veranderen. Te gast in de podcast is Rina Beers, die al meer dan veertig jaar belangen behartigt van dakloze mensen in Nederland.

Laatste nieuws uit de portefeuille van Rina Beers:

'Welk probleem lost het woonplaatsbeginsel op?'

Welk probleem lost het woonplaatsbeginsel op? Deze vraag stelde Lisa Westerveld (Kamerlid GroenLinks) bij het rondetafelgesprek op 17 april 2023…

Breed verzet tegen afpakken huurbescherming honderdduizenden huurders

Aedes, VNG, Woonbond en Valente roepen Kamerleden op om dinsdag 18 april te stemmen tégen twee amendementen op de Wet…

Woonplaatsbeginsel beschermd wonen: nieuwe horde voor hulp?

In januari 2023 heeft de staatssecretaris van VWS het wetsvoorstel Woonplaatsbeginsel beschermd wonen ingediend bij de Tweede Kamer. Het is…

Mensen- en kinderrechten van gezinnen onvoldoende beschermd bij huisuitzettingen

Wanneer gezinnen gedwongen uit huis worden gezet, voldoet de overheid niet altijd aan haar mensenrechtelijke en kinderrechtelijke verplichtingen. Hierdoor worden…

Kennisbankitems uit de portefeuille van Rina

Het hele team van Valente vind je op de medewerkerspagina.