Spring naar content

Materiaal campagne Orange The World

Als landelijk netwerk vrouwenopvang sluiten we ons aan bij de boodschap van Orange The World. Elk jaar wordt er internationaal campagne gevoerd om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes, in de periode van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag (de z.g. 16 days of activism).

De campagneboodschap in Nederland is dit jaar: Veilig, overal en altijd​. Lees hier meer over het campagnethema en de bijbehorende boodschap.

Communicatiemateriaal

Namens Valente en al haar leden willen we communiceren dat we ons aansluiten bij deze boodschap.

We doen dat met een gezamenlijke visual, waarbij we hopen dat zoveel mogelijk leden deze willen delen op de website en social media kanalen. Deze visual (in twee varianten) is hieronder te downloaden.

Tekst voor bij de visual
Uiteraard ben je vrij om vanuit je eigen organisatie een boodschap te plaatsen bij de visual. We geven je wel alvast een voorbeeld die je kunt gebruiken:

Geweld tegen vrouwen vindt op allerlei plekken in de samenleving plaats. Niet alleen achter de voordeur en op straat, maar ook bij het uitgaan, op het werk, op de sportclub, in cyberspace, in het openbaar vervoer, in het onderwijs en op alle andere plekken waar mannen en vrouwen, jongens en meisjes elkaar ontmoeten. Dit kan allerlei vormen aannemen, van seksuele intimidatie tot femicide. Jij kunt op al die plekken #medestander zijn.

Jaarlijks sluiten we als landelijk netwerk vrouwenopvang aan bij de (inter-)nationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes die start op 25 november. Doe met ons mee en deel deze boodschap. Praat erover op je werk, thuis en online. Word onderdeel van de oplossing en medestander in plaats van omstander.

Zo kun jij een bijdrage leveren. Teken hier de medestander pledge: Onderteken de #medestander pledge | Orange the World

Handige hashtags:
#orangetheworld #medestander #16daysofactivism

Wanneer delen?

We vragen je de visual (en een bijbehorende boodschap) te delen tussen 25 november en 10 december 2023.

Zijn er vragen over de visual of de uit te dragen boodschap? Meld je dan ajb bij Laura Kluinhaar, communicatiemedewerker bij Valente (laura.kluinhaar@valente.nl).