Spring naar content

Vacature communicatiemedewerker Valente

09 mei 2022

Wil jij je inzetten voor kwetsbare mensen in onze samenleving en ben jij goed in (online) communicatie? Ter versterking van onze communicatieadviseur, is Valente op zoek naar een communicatiemedewerker (24 uur per week).

Wat ga je doen?

Je werkt samen met de communicatieadviseur maar ook met de rest van het team zoals de beleidsadviseurs, directeur en het secretariaat. Zij zijn je interne ‘klanten’ en bereiden berichtgeving inhoudelijk voor, waarbij jij ondersteunt. Jouw externe klanten zijn de leden van Valente: zo’n zeventig zorgorganisaties die samen ongeveer 100.000 cliënten in maatschappelijke opvang, vrouwenopvang, beschermd wonen en forensische zorg ondersteunen en begeleiden.

Alle communicatiewerkzaamheden binnen Valente worden nu verricht door onze communicatieadviseur. Daarom zoeken we iemand die de meeste uitvoerende communicatiewerkzaamheden kan overnemen, om die goed en volledig uit te voeren en naar een hoger niveau te brengen. De communicatieadviseur zal zich dan meer richten op advies en strategie.

Werkzaamheden:

 • nieuwsbrief maken en analyseren
 • bijhouden social media (Twitter en LinkedIn) en analyseren
 • beheren van de content op onze website (WordPress CMS)
 • (eind)redactie artikelen, rapporten enz. van collega’s
 • Google Analytics rapporten maken
 • bijhouden van Opvangatlas.nl
 • bewaken huisstijl op bijv. social media, af en toe opmaak/vormgeving van bijv. rapport
 • bewaken eenheid in uitstraling en tone of voice in externe boodschappen die de verschillende beleidsadviseurs voorbereiden
 • collega’s adviseren over verbetermogelijkheden w.b. communicatie
 • samen met communicatieadviseur, beleidsadviseurs en directeur actief op public affairs
 • analyseren PR/online aanwezigheid en adviseren

Wie zoeken we?

We zoeken iemand die het leuk vindt om online bezig te zijn en ervaring heeft met o.a. Google Analytics, WordPress en verschillende social media. Iemand die scherp meeleest met een tekst – niet alleen om de spelfouten eruit te halen maar die ook kritisch kijkt naar de inhoud en het doel van het stuk. Iemand die snel dingen oppikt en uitvoert, maar die ook analyseert en zoekt naar mogelijkheden voor verbetering. Voor de terugkerende, uitvoerende taken zijn nauwkeurigheid en oog voor detail belangrijk. Daarnaast is veel ruimte voor creativiteit en waarderen we het erg als je net wat verder kijkt en dieper graaft.

De organisatie

Ons team bestaat uit ongeveer vijftien mensen. We werken hard voor onze leden en cliënten, maar zijn ook een gezellig team. We treffen elkaar wekelijks en af en toe houden we bijvoorbeeld een borrel. Meer informatie over onze organisatie vind je op onze site.

Arbeidsvoorwaarden

Het werk vindt plaats in afstemming met de communicatieadviseur, maar is verder erg zelfstandig. De uren kunnen worden verspreid over de week, bijvoorbeeld maandag, woensdag en donderdag (spreiding met de communicatieadviseur die maandag, dinsdag en donderdag werkt). We werken een deel van de tijd op kantoor in Amersfoort en de rest thuis (met een thuiswerkvergoeding en zaken als een extra beeldscherm en goede bureaustoel).

Beloning conform CAO Sociaal Werk (waaronder individueel keuzebudget en loopbaanbudget), schaal 8, verdere inschaling afhankelijk van niveau en werkervaring.

Reageren

Is deze vacature wat voor jou? Reageer meteen, maar uiterlijk 31 mei. Stuur je motivatie en cv naar info@valente.nl.

Meer informatie? Mail of bel Kim van de Wetering (communicatieadviseur Valente) via 06 46130039 en kim.vandewetering@valente.nl.