Spring naar content

Dag van de Forensische Zorg 2022

DeFabrique, Maarssen | 09:00 - 17:00

Na de digitale editie van vorig jaar vindt de Dag van de Forensische Zorg in 2022 weer live plaats!*

Thema | Lerend Leven
Een leven lang leren, een lerende cultuur, weer leren leven na een delict, innoveren om te leren: het thema van DFZ2022 draait om het lerend vermogen van onze sector. Het thema lerend leven kan je op verschillende manieren benaderen. Tijdens DFZ2022 onderscheiden we vier niveaus: leren als mens (werknemer/ client), leren als organisatie, leren als sector en leren als samenleving.

Informeren, debatteren, ontmoeten en beleven
Een actieve dag vol workshops, debatten en lezingen voor professionals in de forensische zorg. Op het centrale ervaringsterras zal het gonzen van de discussies, ontmoetingen en informatie-uitwisseling.

Zoals ieder jaar is het zeer diverse programma samengesteld door collega’s uit het werkveld. De komende weken zullen we in nieuwsbrieven verschillende programmaonderdelen uitlichten.

Keynote plenaire opening
Hoe leer je van je fouten? Vanuit deze openingsvraag starten we de dag met Paul Iske, hoogleraar Open Innovation & Business Venturing en Chief Failure Officer bij Instituut voor Briljante Mislukkingen. Vanuit dit instituut heeft Paul Iske het doel om begrip te kweken voor de complexiteit van innovatie. Bij een lerend leven hoort nadenken over de dingen die misgaan en wat je daarvan kan leren. Zowel voor je eigen persoon, als ook voor de sector en de samenleving. Wat zijn de briljante mislukkingen die ons en de sector verder brengen?

Bekijk het volledige programma en schrijf je hier in voor de Dag van de Forensische Zorg 2022. Laat je verrassen en zorg dat je deze 14e editie op 24 mei 2022 niet mist!