Spring naar content

Digitaal vragenuurtje organisatie en financiering laagdrempelige steunpunten

Digitaal | 15:30 - 17:00

Valente neemt deel aan de landelijke IZA werkgroep laagdrempelige steunpunten. Op donderdag 30 november 2023 van 15:30 tot 17:00 uur organiseren we als landelijke werkgroep laagdrempelige steunpunten een vragen(anderhalf)uurtje over de in het IZA opgenomen afspraak om in de komende vijf jaar te komen tot een landelijk dekkend netwerk voor laagdrempelige steunpunten, zoals herstel- en zelfregiecentra waar iedere inwoner, met name mensen met EPA, toegang tot heeft.

In dit vragenuurtje gaan we in op wat deze opdracht inhoudt, wie waarvoor aan de lat staat om het te realiseren en hoe het gefinancierd moet worden. Vragen die we vooraf van jullie ontvangen nemen we in de voorbereiding mee (stuur ze naar: linda.vandenbrink@valente.nl). Vragen die tijdens het vragenuurtje worden gesteld zullen we zo goed mogelijk beantwoorden. Vragen waar we tijdens het vragenuurtje niet aan toe komen of nog geen antwoord op hebben komen we nadien schriftelijk op terug. De VNG en VWS zitten de bijeenkomst voor.

Dit vragenuurtje is bedoeld voor medewerkers van zelfregie- en herstelcentra / herstelacademies (in wording), inloopvoorzieningen, GGZ organisaties, de maatschappelijke ggz en gemeenten en voor cliëntvertegenwoordigers.

Aanmelden is niet nodig,  je kan online via Teams deelnemen (link voor deelname).

Kijk op de kennisbank van Valente waar de notitie Handvatten laagdrempelige steunpunten te vinden is.