Spring naar content

Klankbordsessie 5-punten richtlijn Gendersensitief werken in de vrouwenopvang

online | 14:00 - 15:00

Gender doet ertoe, dat weten we in de vrouwenopvang allang, maar hoe ‘doe’ ik aan gender bij de aanpak huiselijk geweld? Hoe kun je zien, intern en extern, dat we gendersensitief werken? Deze vragen staan centraal in de werkgroep Gendersensitief werken. Vertegenwoordigers van Wender, Blijf Groep, Sterk Huis, Moviera en SMO Breda/Safe Group ontwikkelen een 5-punten checklist voor leden van het landelijk netwerk vrouwenopvang om zelf na te gaan hoe gendersensitief ze werken en waar mogelijk nog winst te behalen valt. In deze klankbordsessie presenteert Kristine Evertz de concept 5-punten richtlijn. Daarna gaat de werkgroep graag in gesprek over bruikbaarheid van deze tool in de praktijk. Pascale Franck, mede-oprichter Family Justice Center en projectleider Intieme terreur (Sterk Huis/Fier), is uitgenodigd te reflecteren op dit instrument vanuit haar expertise rondom gender en intieme terreur. 

Doel van de sessie: feedback ophalen en horen welke vragen er leven, alvorens de checklist te agenderen op het LNVO van 15 juni 2022.

De klankbordsessie is interessant voor managers, bestuurders en stafmedewerkers zoals Adviseurs Kwaliteit of anderen die met het Keurmerk/normenkader werken.  

Interesse? Geef je op via info@valente.nl en je krijgt de link en een voorbereidend stuk een week van tevoren toegestuurd.