Spring naar content

Mijke Caminada

Mijke Caminada

senior beleidsadviseur

mijke.caminada@valente.nl

06 11529019

Thema’s

kinderen & doorbreken van gezinspatronen

LinkedIn

Mijke stelt zich voor

Wat doe je bij Valente? Wat zit er in je portefeuille? Waar kunnen leden en derden je voor benaderen?

Mijn werk bestaat uit een mix van belangenbehartiging en kwaliteitsontwikkelingen. Ik ondersteun het themanetwerk Kinderen op deze twee punten. Ik ben aanspreekpunt voor Veerkracht en voor samenwerkingspartners als Kinderpostzegels en Het Vergeten Kind. Voor vrouwenopvangorganisaties werk ik aan landelijke kwaliteitsontwikkelingen; van initiatief en financieringsaanvraag tot oplevering en borging. Daarnaast ondersteun ik de werkgroepen ‘capaciteit’ en ‘kwaliteit’ van de Transformatieagenda van de vrouwenopvang. Tot slot ben ik aanspreekpunt voor het keurmerk en de ontwikkelagenda van de vrouwenopvang.

Wat deed je voordat je bij Valente werkte?

Voor Valente werkte ik bij HVO-Querido als projectleider en bij Kwintes als beleidsadviseur (allebei ook lid van Valente). Mijn eerste opleiding en werkervaring was in het facilitair management. De contacten met cliënten bij HVO-Querido motiveerde me enorm om verder te studeren en in 2011 rondde ik de studie pedagogische wetenschappen af. Niet zomaar een keuze: het doorbreken van de intergenerationele overdracht… daar wil ik mij voor inzetten!

Heb je naast je werk bij Valente nog andere functies, zoals vrijwilligerswerk?

Momenteel neem ik zitting in de medezeggenschapsraad en de overkoepelende medezeggenschapsraad van de basisschool van mijn dochters. In het verleden was ik actief in de vereniging van eigenaren van mijn toenmalige appartement en ben ik actief geweest voor Stichting Veldwerk Nepal.

Wat zouden mensen écht moeten weten over jouw portefeuille?

Goede, landelijke borging van kwaliteitsontwikkelingen vind ik erg belangrijk. Ik ben een voorvechter van tijdig nadenken over borging, al in de initiatieffase. Als een ontwikkeling landelijk goed geborgd is, kunnen leden de ontwikkeling goed blijven uitvoeren. Die continuïteit is ontzettend belangrijk voor de kwaliteit van hulp die cliënten ervaren.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik ben gek op wielen… mountainbike, speedpedelec, tandem, racefiets en tour-/vakantiefiets. Ook kun je me wakker maken voor schaatsen op natuurijs. Als er geen ijs ligt, kan ik nog altijd op de skeelers (ook weer wielen).

Als je die hebt: welke uitspraak motiveert of inspireert jou?

‘Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.’ (Albert Einstein)

Nieuws uit de portefeuille van Mijke Caminada

Kennisbankitems uit de portefeuille van Mijke Caminada

Het hele team van Valente vind je op de medewerkerspagina.