Spring naar content

Dossier: nieuw kabinet

Na de val van het vorige kabinet op 7 juli 2023 zette Valente zich in om te zorgen dat zo veel mogelijk partijen aandacht besteden aan onze doelgroepen in hun verkiezingsprogramma’s. We maakten een lijst met welke onderwerpen en wetsvoorstellen volgens ons controversieel verklaard moeten worden. En we voerden rond de verkiezingen campagne om in je stem rekening te houden met mensen in een kwetsbare positie – hoe komen zij ervan af onder het nieuwe kabinet?

Op deze pagina houden we je op de hoogte van onze inzet voor het nieuwe kabinet. Heb je opmerkingen, vragen of aanvullingen? Laat het ons weten.

Dit moet er gebeuren

Bekijk de vijf video’s hieronder of lees over de vijf onderwerpen in ons pamflet.

5x in één minuut:
dit moet er gebeuren.
Bekijk de video’s

Analyse verkiezingsprogramma’s | Ieder mens telt

Valente heeft de verkiezingsprogramma’s van twaalf politieke partijen doorgenomen en een analyse gemaakt. We maakten een samenvatting én een handige visual. We keken daarbij naar of en hoe er aandacht is besteed aan onze doelgroepen en onderwerpen, waarover we alle partijen eerder input leverden met ons pamflet. Wat gaan de verschillende partij de komende jaren voor deze mensen doen?

Onze samenvatting is een document met per onderwerp per partij relevante tekst uit hun verkiezingsprogramma. In onze visual zie je in één oogopslag hoeveel hart elke partij voor onze doelgroep heeft.

Nieuws van Valente over de verkiezingen & nieuwe kabinet

Onze thema’s & de verkiezingen bij anderen en de media:

Ieder mens telt: de verhalen

In de vele verhalen die we sinds de vorige verkiezingen maakten, lees je waarom de vijf punten in ons pamflet (nog steeds) zo belangrijk zijn.

Kennisbankitems van Valente over de verkiezingen & nieuwe kabinet:

Contact over Valente en de verkiezingen: