Spring naar content

Dossier: verkiezingen 2023

Op 22 november 2023 vindt de vervroegde Tweede Kamerverkiezing plaats, nadat op 7 juli het kabinet viel. Partijen die willen deelnemen aan deze verkiezing kunnen tot uiterlijk 28 augustus hun partijnaam registreren bij de Kiesraad.

In augustus en september worden de verkiezingsprogramma’s gemaakt: het moment voor Valente om namens haar leden input te leveren voor wat uiteindelijk landelijk beleid zal worden voor alle cliënten. Op 9 oktober is de dag van kandidaatstelling. Partijen die willen deelnemen aan de verkiezing leveren op die dag hun kandidatenlijsten in bij de Kiesraad.

Op deze pagina houden we je op de hoogte van onze inzet voor de verkiezingen. Heb je opmerkingen, vragen of aanvullingen? Laat het ons weten.

Nieuws van Valente over de verkiezingen

Pamflet Valente | Ieder mens telt

Op 9 augustus verstuurden we een pamflet naar alle programmacommissies van politieke partijen. Hierin staan de voor ons vijf belangrijkste punten, als input voor de programma’s van deze partijen:

1: Stop huiselijk geweld
2: Ondersteun kwetsbare mensen
3: Pak dakloosheid aan
4: Voorkom schulden en armoede
5: Maak meedoen makkelijker

Onze thema’s & de verkiezingen bij anderen en de media:

Ieder mens telt: de verhalen

In de vele verhalen die we sinds de vorige verkiezingen maakten, lees je waarom de vijf punten in ons pamflet (nog steeds) zo belangrijk zijn.

Contact over Valente en de verkiezingen: