Spring naar content

Webinar belastingen & toeslagen

| 14:00 - 15:45

Deel 1: 14.00-14.45 uur
Thema: Samenwerken met de Belastingdienst
Door: Belastingdienst 

Dit deel gaat over de samenwerking tussen opvangorganisaties (MO, VO, BW&B) en de Belastingdienst. Je krijgt o.a. informatie over het kennisnetwerk en het Stella team. Maar ook informatie over het moment in de begeleiding waarop je contact opneemt met de Belastingdienst en welke contactmogelijkheden er zijn. Ook is er gelegenheid om casuïstiek in te brengen en knelpunten in de samenwerking te benoemen. 

Deel 2: 15.00 – 15.45 uur
Thema: Versnelde route kindgebonden toeslagen & kinderbijslag en opheffen toeslagpartnerschap

Door: Sociale Verzekeringsbank, Toeslagen, Vrouwenopvang Moviera

Dit deel is voor vrouwenopvang organisaties. Het geeft informatie over de versnelde route voor het aanvragen van kinderopvang toeslag & kindgebonden toeslagen en over de werkwijze voor het tijdelijk opheffen van het toeslagpartnerschap. Deze webinar is bedoeld als opfrismoment of voor medewerkers die recent zijn gestart (met dit onderwerp).

Aanmelden

Je kunt deelnemen aan één of beide onderdelen. Meld je hier aan
De webinars zijn later terug te kijken binnen de e-learning Armoede & Schulden.

Opstart invordering na Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen

Daarnaast organiseert de Belastingdienst op hetzelfde moment (14.00-15.00 uur) het volgende webinar: Opstart invordering na Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT)

In 2024 start voor een deel van de ouders de invordering van de schulden bij de Belastingdienst en Dienst Toeslagen weer op. Dit geldt voor ouders die zich als (mogelijk) gedupeerde hebben aangemeld bij UHT (Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen), waarvan de integrale beoordeling is afgerond of ouders die zelf hebben afgezien van de integrale beoordeling. Hoor meer over waarom en hoe de pauzering wordt opgeheven, wat het betekent voor ouders en hoe we de ouders gezamenlijk kunnen helpen als ze weer moeten gaan betalen. 

Het webinar is ook later terug te kijken op de website van de Belastingdienst.

Meld je hier aan