Spring naar content

Update: coronavirus in MO, VO en BW

05 juni 2021

Bekijk ook de overzichtspagina Valente en corona voor downloads zoals richtlijnen en goede voorbeelden, en ouder nieuws.

1 juni 2021 – Laatste kans vaccinatie zorgmedewerkers via werkgever

De vaccinatie van alle mensen van 18 jaar en ouder vordert gestaag, naar verwachting zal medio juni iedereen van 18 jaar en ouder een uitnodiging hebben ontvangen om zich te vaccineren tegen COVID-19. Een onderscheid tussen leeftijdgroepen en zorgmedewerkers vervalt daarmee. Om die reden zal het speciaal ingerichte programma voor vaccinatie van zorgmedewerkers bij de GGD worden beëindigd en wordt overgaan op vaccinatie op leeftijd. Het speciaal ingestelde telefoonnummer en de beschikbare standaard uitnodigingsbrief kunnen vanaf dat moment niet meer gebruikt worden voor het maken van een afspraak. Met de uitnodiging op leeftijd kan iedereen een afspraak maken via het landelijk callcenter van de GGD of het online portaal. Deze mogelijkheid is en blijft beschikbaar voor alle leeftijden die zijn uitgenodigd op basis van hun leeftijd.

Zorgmedewerkers die nog niet zijn gevaccineerd, kunnen nog tot en met 19 juni (met de uitnodigingsbrief die zij van hun werkgever of van de SVB hebben ontvangen) een afspraak maken voor vaccinatie. Werkgevers wordt gevraagd zorgmedewerkers op te roepen om zich zo spoedig mogelijk nog met voorrang te laten vaccineren.

Het RIVM geeft op haar website antwoord op veel vragen over de vaccins: Vragen en antwoorden coronavaccins | RIVM.


31 mei 2021 – Veilige heropening buurthuizen

De voorbije weken heeft o.a. Sociaal Werk Nederland gewerkt aan de openstelling van buurthuizen per 5 juni, en heeft samen met het ministerie gewerkt aan een handreiking. Het is raadzaam deze door te nemen.


Bekijk ook de overzichtspagina Valente en corona voor downloads zoals richtlijnen en goede voorbeelden, en ouder nieuws.