Spring naar content

Update: coronavirus in MO, VO en BW

17 januari 2022

Bekijk ook de overzichtspagina Valente en corona voor downloads zoals richtlijnen en goede voorbeelden, en ouder nieuws.

17 januari – Kinderen 5 t/m 11 jaar vanaf 18 januari de uitnodiging voor coronavaccinatie

Op 13 januari verstuurde VWS een nieuwsbericht over de start van de vaccinatiecampagne voor kinderen van 5 t/m 11 jaar oud. Tussen 18 en 22 januari zullen alle ouders/verzorgers van kinderen in deze leeftijdscategorie het uitnodigingspakket ontvangen voor vaccinatie tegen COVID-19 bij een priklocatie van de GGD. Het uitnodigingspakket bestaat uit een speciaal voor deze doelgroep ontwikkelde informatiebrief, een uitleg over de vaccinatie, informatie over registratie, een gezondheidsverklaring van de GGD en vaccin in ’t kort van het CBG.
Kinderen krijgen een vaccin van Pfizer. Dit vaccin is aangepast voor kinderen en na onderzoek goedgekeurd voor gebruik. Het vaccin heeft een kleinere hoeveelheid werkzame stof dan het vaccin voor volwassenen. Meer informatie over de vaccinatie voor kinderen vind je op de website van het RIVM en de LCI richtlijnen.


Bekijk ook de overzichtspagina Valente en corona voor downloads zoals richtlijnen en goede voorbeelden, en ouder nieuws.