Spring naar content

Wonen eerst

Zie jij vannacht de maan, of het plafond van je slaapkamer? Valente pleit voor een passende woonplek voor iedereen.

Dakloosheid is een enorm probleem, dat in stand gehouden wordt door de woningnood. En niet alleen de opvang zit vol, ook in beschermd wonen is geen doorstroom meer mogelijk. Op deze pagina lees je meer over het probleem én verschillende oplossingen die er zijn.

Goede praktijkvoorbeelden van snellere uitstroom

Onze oproep: pak dakloosheid aan!

Voor het beëindigen van dakloosheid zijn politieke keuzes nodig. In deze video legt beleidsadviseur Ineke Baas uit wat er nodig is van de politiek:

Hoe word je dakloos?

Cliëntreis dakloosheid

Hoe worden mensen dakloos? Welke persoonlijke en systeemfactoren spelen een rol? Hoe kom je eruit? En: wat moet er veranderen in Nederland om dakloosheid aan te pakken?

De stad door dakloze ogen

Toen hij dakloos was, had Ron elke dag een vaste route om wat routine te bewaren. Een deel ervan, en plekken in Utrecht die een rol speelde in zijn dakloze leven, deelt hij graag met ons. Wat Ron je laat voelen tijdens de wandeling is hoe anders je de stad beleeft als je dakloos bent.

Benarde inkomenspositie alleenstaande jongeren

Uit herhaald onderzoek van het Nibud blijkt dat de inkomenspositie van zelfstandig wonende jongeren nog steeds zeer zorgwekkend is. Om die reden publiceert Humanitas Onder Dak een infographic die dieper ingaat op deze problematiek.

Help mee met actievoeren!

24 januari start de begrotingsbehandeling van VWS in de Tweede Kamer. Valente deelde ter plaatse stickers en onderstaande ansichtkaart uit beschikbaar is om te downloaden (voor- en achterkant) voor iedereen die graag meehelpt met aandacht vragen voor de wooncrisis en de grote druk op de opvang.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Meer informatie over dit onderwerp:

Ineke Baas

senior beleidsadviseur

ineke.baas@valente.nl

06 20756860

Thema’s

maatschappelijke opvang, wonen

Meer informatieover Ineke Baas