Spring naar content

Bianca Bouter

Bianca Bouter

senior beleidsadviseur

bianca.bouter@valente.nl

06 10 34 58 35

Thema’s

armoede & schulden

LinkedIn

Bianca stelt zich voor

Wat doe je bij Valente? Wat zit er in je portefeuille? Waar kunnen leden en derden je voor benaderen? 

Ik werk als beleidsadviseur, in mijn portefeuille zitten de thema’s armoede en schulden.
Ik zal mij richten op het toerusten van de leden zodat zij voldoende kennis in huis hebben om hun cliënten adequaat te kunnen ondersteunen als het gaat om armoede en schuldenproblematiek. Dit doe ik bijvoorbeeld door het door te blijven ontwikkelen van de e-learning die vorig jaar geïmplementeerd is.  
Daarnaast zoek ik de samenwerking met andere partijen, zoals de armoedecoalitie, om blijvend aandacht te vragen voor mensen die moeite hebben om rond te komen.  

Ook ben ik actief als projectleider voor de werkgroep ‘preventie en bestaanszekerheid’, wat valt onder het project ‘eerst een thuis’.  

Wat deed je voordat je bij Valente werkte? 
Ik werkte hiervoor als coördinator bij Schuldhulpmaatje Ede, daar ben ik mee gestopt omdat ik bij Valente aan de slag ging. 

Heb je naast je werk bij Valente nog andere functies, zoals vrijwilligerswerk? 

Ik werk sinds ruim zeven jaar bij stichting Ontmoeting, als budgetcoach op een woon-werkcentrum (forensische zorg). Dit blijf ik combineren met mijn werk bij Valente.  

Wat zouden mensen écht moeten weten over jouw portefeuille? 

Armoede en/of schulden zijn vaak de eerste stap richting allerlei problemen. Als hier al vroeg aandacht aan wordt besteed, kan er veel problematiek voorkomen worden. Gelukkig is er voor preventie steeds meer aandacht, maar er valt op dit gebied zeker nog winst te behalen! 

Wat doe je graag in je vrije tijd? 

Ik ben in mijn vrije tijd graag samen met mijn man en onze twee dochters van 6 jaar en 4 jaar. Verder speel ik piano, lees ik graag boeken en sport ik meerdere keren per week (al gaat dat niet altijd met evenveel plezier 😉).  

Als je die hebt: welke uitspraak motiveert of inspireert jou? 

De slogan van de school van mijn dochters is: ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’. Dit vind ik inspirerend, en dit houd ik altijd in mijn achterhoofd. Ik ben vanuit mijzelf geneigd om inderdaad snel even iets zelf te doen, maar uiteindelijk is samenwerking van cruciaal belang.  

In de praktijk was ik voorheen (en dat zag ik ook bij andere begeleiders) geneigd om iets over te nemen van een cliënt, vanwege tijdsdruk bijvoorbeeld. Maar het is zo belangrijk om naast iemand te zitten en te ondersteunen in plaats van over te nemen, en op die manier de zelfredzaamheid te bevorderen. 

En deze gedachte helpt mij ook om altijd de samenwerking met collega’s en andere organisaties op te zoeken in plaats van zelf het wiel uit te willen vinden. 

Nieuws uit de portefeuille van Bianca Bouter

Het hele team van Valente vind je op de medewerkerspagina.