Spring naar content

Essa Reijmers

Essa Reijmers

senior beleidsadviseur

essa.reijmers@valente.nl

06 15679666

Thema’s

vrouwenopvang, huiselijk geweld, mensenhandel

LinkedIn

Essa stelt zich voor

Wat doe je bij Valente? Wat zit er in je portefeuille? Waar kunnen leden en derden je voor benaderen?
Als senior-beleidsadviseur ondersteun ik het landelijk netwerk vrouwenopvang. Daarnaast heb ik de landelijke onderzoeksagenda in mijn portefeuille.

Leden kunnen terecht bij mij met vragen over het netwerk en beleid op het gebied van aanpak huiselijk geweld. Als ik het antwoord niet weet, ken ik vaak wel iemand – in of buiten het netwerk – die het antwoord wél weet en verbind ik mensen aan elkaar. Derden benaderen mij vooral over landelijke vraagstukken op mijn beleidsterrein of over mogelijk landelijke samenwerking met Valente.

Wat deed je voordat je bij Valente werkte?
Ik heb 22 jaar bij Blijf Groep gewerkt, één van onze leden, als manager, hoofd Beleid en Adviseur Innovatie & Ontwikkeling. Daarvoor werkte ik als opbouwwerkster en een paar jaar als junior-onderzoeker aan de universiteit.

Heb je naast je werk bij Valente nog andere functies, zoals vrijwilligerswerk?
Ja, zeker: elke vrijdag ben ik te vinden bij Stichting AAP, een Europees opvangcentrum voor apen en exotische zoogdieren. Ik werk voor de afdeling Rescue waar opvangvragen binnenkomen uit heel Europa. Ik houd me met Franse dossiers bezig en ondersteun een team van betaalde collega’s.

Wat zouden mensen écht moeten weten over jouw portefeuille?
De term vrouwenopvang is eigenlijk achterhaald: naast opvang bieden onze leden ook veel ambulante hulp, aan vrouwen, kinderen én mannen die te maken krijgen met huiselijk geweld. Professionals werken ook steeds meer samen met ervaringsdeskundigen samen, een mooie ontwikkeling! Op het gebied van onderzoek hebben we sterke verbindingen met onderzoekersnetwerken, om praktijk, onderzoek en beleid dichter bij elkaar te brengen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Yoga. Naast mijn eigen beoefening volg ik de docentenopleiding aan de Yoga Academie Nederland. En ik lees veel, altijd een boek bij de hand!

Als je die hebt: welke uitspraak motiveert of inspireert jou?
Pippi Langkous’ legendarische uitspraak: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’ Die staat voor: nieuwsgierigheid en de bereidheid om te kijken naar mogelijkheden.

In een interview vertelt Essa hoe ze werkt aan deze Wildly Important Goal:

In 2030 ontvangen cliënten die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld zonder drempels de juiste hulp voor hun situatie op de voor hen meest geschikte plaats. Hiervoor is integrale en systeemgerichte aanpak nodig.

Nieuws uit de portefeuille van Essa Reijmers

Het hele team van Valente vind je op de medewerkerspagina.