Spring naar content

Kim van de Wetering

Kim van de Wetering

communicatieadviseur

kim.vandewetering@valente.nl

06 46130039

LinkedIn

Kim stelt zich voor

Wat doe je bij Valente? Waar kunnen leden en derden je voor benaderen?

Ik ben communicatieadviseur bij Valente. Samen met m’n collega Laura zorg ik ervoor dat de problemen waar onze leden en hun cliënten mee te maken hebben de politiek bereiken om daar iets aan te veranderen. Dat doen we in nauwe samenwerking met onze beleidsadviseurs. Maar natuurlijk niet alleen problemen: we brengen het mooie en uitdagende werk van onze branche in beeld met bijvoorbeeld infographics, interviews en verhalen van cliënten en medewerkers van onze leden. Ook zorgen we dat alle relevante informatie die wij als landelijke branchevereniging hebben terecht komt bij de organisaties die in de regio de zorg en begeleiding bieden aan kwetsbare mensen in de samenleving.

Laura en ik weten daardoor van al die (vele) onderwerpen in onze branche wel wat af. Leden en derden kunnen ons benaderen als ze bijvoorbeeld mooie verhalen (of juist ‘worst practices’), nieuws of interessant materiaal hebben dat interessant is voor anderen in de branche.

Ik word er blij van om met mijn beleidscollega’s na te denken over een goede strategie vanuit de inhoud, en een deel van die strategie dan ook zelf uit te voeren. Bijvoorbeeld een online campagne of het maken van een cliëntreis, maar vooral verhalen vertellen door fotografie en interviews. Waar ik heel trots op ben is mijn portretserie met ex-cliënten uit de forensische zorg.

Wat deed je voordat je bij Valente werkte?

Voordat ik bij Valente aan de slag ging, was ik journalist bij diverse kranten en tijdschriften. En in het verleden heb ik van alles gedaan op gebied van communicatie en redactie. Mooi aan mijn werk bij Valente vind ik dat ik al die ervaring kan gebruiken én daarmee iets kan verbeteren in de wereld.

Heb je naast je werk bij Valente nog andere functies, zoals vrijwilligerswerk?

Ik ben ook freelance fotograaf. Ik maak vooral portret, documentaire en straatfotografie; vrij werk of in opdracht. Wat betreft vrijwilligerswerk, ik ben al een paar jaar maatje voor een oudere dame met een zeer klein netwerk die mantelzorger is. Ook doe ik via een platform soms vrijwillige fotografieopdrachten voor non-profits.

Wat zouden mensen écht moeten weten over jouw portefeuille?

In sommige organisaties zit de communicatieadviseur in het MT maar in andere wordt deze op het allerlaatste moment (of zelfs achteraf) betrokken om naar buiten te brengen wat er is bedacht door collega’s die vooral heel veel weten van de inhoud. Je bereikt veel meer als organisatie als communicatie vast onderdeel is van je strategie, van begin af aan.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Een hele hoop: lezen, wandelen, sporten (yoga, fitness, tennis, boksen), naar musea gaan, koken, bakken, plaatjes draaien, tekenen en creatief bezig zijn, me verdiepen in vooral taal, psychologie, maatschappelijke vraagstukken, en natuurlijk fotografie.

Interviews en artikelen door Kim

Het hele team van Valente vind je op de medewerkerspagina.