Spring naar content

Belastingdienst breidt afspraken maken uit met online mogelijkheid

20 september 2022

Mensen kunnen vanaf nu zelf ook online een gratis afspraak maken voor persoonlijke hulp bij een belastingkantoor of steunpunt. Dit kan via de contactpagina van de website van de Belastingdienst. ‘Dit past bij onze dienstverlening om bereikbaar te zijn voor iedereen. Een online afspraak kan op ieder moment van de dag, 7 dagen per week en 24 uur per dag’, zegt Bjorn Meijer, unitdirecteur Dienstverlening bij de Belastingdienst.

‘Dit kanaal voorziet duidelijk in een behoefte om zélf regie te voeren over het contact met de Belastingdienst. Het verlaagt óók de drempel daartoe’, aldus Meijer.

Sneller persoonlijke hulp op locatie

Bij het online maken van een afspraak staan mensen niet in de wachtrij, waardoor ook andere contactkanalen met de Belastingdienst, zoals de BelastingTelefoon, worden ontlast. De wachttijd bij de BelastingTelefoon is op bepaalde momenten langer dan mensen gewend zijn. Bjorn Meijer: ‘Burgers kunnen dus snel zelf een gratis afspraak maken voor hulp bij onze 21 balies en 10 steunpunten. De tijdslots, met piekmomenten, zullen we ook goed in de gaten houden en misschien moeten uitbreiden.’

Vanaf nu is het mogelijk, voor iedereen die dat wil, om zelf online een afspraak te maken bij een belastingkantoor in de buurt. “Mensen die liever via de BelastingTelefoon een afspraak maken, kunnen hier uiteraard ook nog steeds terecht”, besluit Bjorn Meijer.

Online een afspraak maken met de Belastingdienst?

Kijk op de contactpagina van Belastingdienst.nl.