Spring naar content

Een half jaar van baan ruilen? Leerprogramma ‘Wisselwerking!’ in sociaal domein

30 april 2020

Stel, je werkt bij een aanbieder binnen het sociaal domein en je hebt vaak contacten met de gemeente over ‘verkoop’ van jullie dienstverlening. Je bent geïnteresseerd in de handel en wandel van de gemeente en verwondert je over dingen die naar jouw idee toch beter en anders kunnen. Je bent tevreden met je functie bij je huidige werkgever, maar zou best eens een tijdje ‘in de keuken willen kijken’ bij een gemeente.

Het Programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein is aan de slag gegaan met dit thema. Er is nu het leerprogramma ‘Wisselwerking!’, bedoeld voor professionals werkzaam bij gemeenten of (zorg)aanbieders die zich bezighouden met de in- of verkoop van jeugdhulp of maatschappelijke ondersteuning.

Het doel van het programma is dat je een half jaar van functie ruilt om het inzicht in elkaars wereld te vergroten en gebruik te maken van elkaars expertise. Werk je bij een gemeente, dan wissel je met een (zorg)aanbieder en vice versa.

‘Wisselwerking!’ biedt je de mogelijkheid tegelijkertijd ketenervaring op te doen én je kennis te delen. Je ruilt namelijk niet alleen van organisatie, maar ook deels van expertise. Zo ontstaat er ook nog eens een uitdagende werkomgeving waarin je je persoonlijke vaardigheden kunt laten zien en verder kan ontwikkelen. Met de ervaring die je opdoet, kun je gemeenten en (zorg)aanbieders door het hele land helpen om elkaar beter te begrijpen en contracteringsprocessen te verbeteren.

Klik hier voor meer informatie over dit leerprogramma.