Spring naar content

Op de werkvloer: bestuurder draait mee in de ondersteuning

16 augustus 2022

Elk jaar draait bestuurder Han Jetten in de zomer een aantal diensten per week mee in zijn organisatie Leviaan. Koken, ondersteuning cliënten, schoonmaak, mee naar de arts. ‘De eerste jaren was dat vooral voor de inspiratie en het contact. Nu is het meer en meer echt nodig’, schrijft hij in een kort verslagje op LinkedIn. ‘Door de vakantieperiode, een hoger ziekteverzuim én – en dat is wel erg leuk natuurlijk – veel gebruik van zwangerschapsverlof.

Onderweg naar de verschillende locaties waar ik ondersteunde, hoorde ik meerdere berichten op de radio over het geheel of gedeeltelijk stoppen van zorg. Een deel van de week sluit de Spoedeisende Hulp in Zoetermeer, kraamzorg thuis rond Eindhoven wordt tot oktober niet geboden, ouders worden bij een gehandicaptenzorgorganisatie vriendelijk verzocht hun kind tijdelijk thuis op te vangen. Ik begrijp de heel lastige afwegingen die deze organisaties moeten maken. Maar ervaar dat 24-uursorganisaties zoals die van ons deze afweging helemaal niet kúnnen maken.

Dat realiseren onze medewerkers zich ook elke dag. En wat heb ik een bewondering voor de wijze waarop ze deze zomer creatief, flexibel en met zorg voor cliënten én elkaar, zorgen dat het blijft draaien. Soms met kunst en vliegwerk, maar met een enorm verantwoordelijkheidsgevoel en bereidheid het samen op te lossen.

We zijn dit jaar uitgeroepen tot #bestworkplace door Effectory Dat is wat mij betreft vooral een compliment voor onze medewerkers en hun samenwerking, ook over teams en locaties heen. Voor hun bevlogen- en betrokkenheid, collegialiteit en inzet. Toppers zijn het!’

Bekijk het originele bericht. En als je toch op LinkedIn bent: volg Valente en blijf op de hoogte van de branche.

Op deze pagina kun je meer lezen over het mooie werk bij onze leden.