Spring naar content

Subsidie voor bevorderen veerkracht en zeggenschap zorgmedewerkers

15 september 2022

Het ministerie van VWS heeft € 12.750.000 ter beschikking gesteld om daarmee 255 zorgorganisaties een bedrag van € 50.000 subsidie te verlenen waarmee zij de veerkracht en de zeggenschap van hun medewerkers kunnen bevorderen. Het bevorderen van veerkracht is belangrijk om de zorg nu en in de toekomst goed te kunnen blijven organiseren en medewerkers voor de zorg te behouden. Wanneer je als zorgprofessional zelf kunt beslissen als het om jouw vak gaat, verbetert de kwaliteit van zorg én de tevredenheid over het werk.

De regeling is hier te vinden.

Let op: de sluitingsdatum voor aanvragen is al op 23 september 2022, dus wees er snel bij. Daarbij gaat het om een vast bedrag per organisatie, als er meer dan 255 aanvragen zijn zal er worden geloot.

Subsidie kan o.a. worden uitgegeven aan coaching van medewerkers, en er wordt voor de deelnemers een landelijk netwerk uitgerold + een kennisbank opgericht. Meer informatie en hulp bij het aanvragen is ook te vinden bij het Landelijk Actieplan Zeggenschap, een initiatief van diverse brancheorganisaties in samenwerking met VWS.

Contact hierover?

Aart-Jan Dingemanse

senior beleidsadviseur

aartjan.dingemanse@valente.nl

06 24672889

Thema’s

inkoop & aanbesteding, e-health, innovatie, administratieve lasten

Meer informatieover Aart-Jan Dingemanse