Spring naar content

Uitnodiging: Verspreid het nieuwe magazine over mannenmishandeling

20 juni 2024

Het nieuwe magazine over mannenmishandeling is vandaag gelanceerd. Dit magazine, zowel online als in een gedrukte pocketversie, biedt uitgebreide inzichten en informatie over een onderwerp dat vaak onderbelicht blijft: huiselijk geweld tegen mannen.

Hoewel de aandacht voor huiselijk geweld tegen vrouwen de afgelopen jaren enorm is toegenomen, blijft geweld tegen mannen een taboe. Mannen kunnen net zo goed te maken hebben met psychisch, fysiek en seksueel geweld. Het is cruciaal dat we dit onderwerp bespreekbaar maken en de beschikbare hulpbronnen onder de aandacht brengen.

Organisaties zoals Blijf Groep, Moviera, Kadera, Arosa (KesslerPerspektief) en Sterk Huis bieden opvang en hulp aan mannen die slachtoffer zijn van geweld.

De weg naar het magazine

Op 1 juli 2023 bestond de mannenopvang 15 jaar. Tijdens een gezamenlijk georganiseerd webinar bleek uit gesprekken met professionals en slachtoffers een grote behoefte aan meer informatie over mannenmishandeling. Dit magazine is een antwoord op die behoefte en een middel om de vindbaarheid van hulporganisaties te vergroten.

Door het magazine te lezen en verspreiden, helpen we samen om bewustzijn te creëren en de vindbaarheid van hulpbronnen te verbeteren. Jouw betrokkenheid kan het verschil maken voor mannen die hulp nodig hebben.

Lancering met ervaringsdeskundigen

Tijdens de lancering op 20 juni deelden sprekers, waaronder ervaringsdeskundigen, persoonlijke verhalen en inzichten over mannenmishandeling en de hulpverlening. Het was een waardevolle gelegenheid om in gesprek te gaan over hoe we deze mannen beter kunnen bereiken en hoe we professionals kunnen toerusten met de juiste informatie en tools. Binnenkort verschijnt de aftermovie.

Wil je gedrukte magazines ontvangen? Stuur je aanvraag naar contact@mannenmishandeling.nl met het gewenste aantal en je verzendadres. Laten we samen het taboe rond mannenmishandeling doorbreken en hulp bieden aan diegenen die het nodig hebben.

www.mannenmishandeling.nl

Contact hierover?

Essa Reijmers

senior beleidsadviseur

essa.reijmers@valente.nl

06 15679666

Thema’s

vrouwenopvang, huiselijk geweld, mensenhandel

Meer informatieover Essa Reijmers