Spring naar content

#EerstEenWoningsdag

24 april 2020

Koningsdag is dit jaar omgedoopt tot Woningsdag. Een mooi moment om te laten zien hoe fijn en belangrijk het is om een eigen thuis te hebben – vorige week zagen we dat nog in het RVS-advies ‘Herstel begint bij een huis’. Daarom laten we foto’s en (korte) verhalen zien van mensen, cliënten van onze leden, die bijv. na dakloosheid, vertrek uit een instelling of huiselijk geweld een eigen woning hebben gekregen – of daarvan dromen.

#EerstEenWoningsdag

Drie jongeren vertellen wat Housing First hun heeft gebracht.

Dakloos, opvang, zwerver

‘Toen ik ging samenwonen met mijn toenmalige vriend, is het contact met mijn ouders definitief verbroken. In de periode erna kreeg ik geldproblemen en bouwde ik schulden op. Ik had geen vangnet, omdat ik geen contact meer had met familie. De problemen werden zo erg, tot het punt dat mijn vriend en ik uit huis werden gezet, omdat we huurachterstand hadden.

We zijn bij zijn ouders gaan wonen, maar er was te veel gebeurd en te veel misgegaan. Het zat niet meer goed tussen ons. Toen hij uiteindelijk vreemd ging, heb ik er een punt achter gezet. Van daaruit ben ik bij vrienden beland, een gezin. Dat ging een tijdje goed, maar ook daar ging het op gegeven moment niet meer. Tja, en wat moet je dan. Ik dacht, ik ga niet in m’n auto slapen. Dus toen ben ik gaan googelen op dakloos, opvang en zwerver.’

Lees het hele verhaal van Tamara (en Ageeth, Angelique, Jerry, Julia en Pepijn).


De verhalen hierboven komen van cliënten van het Housing First programma, Leger des Heils, Limor en Perspektief.

Deel ze met #EerstEenWoningsdag