Spring naar content

ZonMw subsidies ‘Grip op Onbegrip’

03 augustus 2021

Het ZonMw Actieprogramma Grip op Onbegrip ondersteunt regionale, lerende netwerken. Daarin werken het sociaal-, zorg- én veiligheidsdomein samen voor mensen met onbegrepen gedrag. Grip op Onbegrip is een vervolg op het Actieprogramma Verward Gedrag. Dit vervolgprogramma richt zich op het regionaal verbinden van kennis en praktijk en het verder brengen van goede praktijken.

Planning subsidierondes

Het gaat om de volgende subsidierondes:

  • Subsidieoproep Startfase regionale kenniswerkplaatsen met als deadline dinsdag 26 oktober 2021. In de startfase kunnen potentiële regionale kenniswerkplaatsen een startsubsidie aanvragen voor een periode van 3 maanden. Na afloop van deze startfase van 3 maanden kunnen uitgewerkte subsidievragen worden ingediend die bestaan uit: 1) een regionale visie, en 2) een aantal samenhangende projecten.
  • Subsidieoproep Zorg & veiligheid met als deadline donderdag 14 oktober 2021. Partijen uit de veiligheidsregio’s kunnen aanvragen indienen gericht op het inrichten van een leer- en verbetercyclus, en daaraan verbonden één of meerdere inhoudelijke thema’s.

Informatiebijeenkomsten

Op 2 en 16 september 2021 organiseert ZonMw een digitale informatiebijeenkomst over de bovenstaande subsidieoproepen. De subsidieoproepen worden toegelicht en er is gelegenheid om vragen te stellen. Aanmelden voor een van deze bijeenkomsten kan hier.