Spring naar content

Pers & media

Voor pers- en mediavragen kun je contact opnemen met:

Cijfers en verhalen

Dakloosheid

Beschermd wonen

Vrouwenopvang

Armoede en schulden

Overkoepelend

Kijk ook in onze kennisbank voor meer materiaal zoals brieven en andere platforms.

Richtlijnen Valente en de media

Valente werkt graag mee aan een interview of andere persuiting. We hebben daarbij wel een aantal wensen en richtlijnen:

  • Het interview (of: podcast/reportage/serie/video enz.) willen we doorplaatsen op onze eigen website en socialmediakanalen. Wij willen hier graag toestemming voor. Wij zullen hierbij altijd een verwijzing maken naar de bron. Hiervoor krijgt onze communicatieafdeling graag de link naar de publicatie: kim.vandewetering@valente.nl en laura.kluinhaar@valente.nl.

Beeldmateriaal:

  • Als er eigen beeldmateriaal wordt gebruikt bij een persuiting dan verzoeken wij dat materiaal te mogen bekijken voor publicatie. Valente maakt zich hard voor een realistisch beeld van daklozenproblematiek, vrouwenopvang en beschermd & begeleid wonen. Wij willen destigmatiserende beelden tonen bij al onze uitingen en geen beeld dat mensen die hiermee te maken hebben juist stigmatiseert.
    Tip: beeldmateriaal nodig bij een verhaal over dak- en thuisloosheid? De foto’s uit de beeldbank van het Kansfonds zijn rechtenvrij te gebruiken.
  • Foto- en ander beeldmateriaal dat speciaal wordt gemaakt voor de persuiting willen wij ook graag ontvangen voor gebruik op onze eigen website en social media kanalen. Ook hier geldt: indien gewenst wordt er verwezen naar de bron (fotograaf/videograaf).
  • Als er geen beeldmateriaal wordt geschoten maar er is wel behoefte aan passend materiaal, dan kunnen wij daarin voorzien. Dit is op te vragen bij: kim.vandewetering@valente.nl of laura.kluinhaar@valente.nl Dat geldt ook voor portretfoto’s van onze medewerkers. Gebruik van foto’s gemaakt door Valente dient te gebeuren met naamsvermelding, bijv.: ‘Foto: Valente/[naam fotograaf]’

Over Valente:

Onze ‘merknaam’ is: Valente

Valente is de landelijke branchevereniging voor organisaties die hulp en begeleiding bieden aan kwetsbare mensen in onze samenleving, zoals dakloze mensen, mensen die te maken hebben met huiselijk geweld en cliënten in begeleid en beschermd wonen.

Om ons te omschrijven:
‘Vereniging Valente maakt zich sterk voor kwetsbare mensen in onze samenleving, zoals dak- en thuisloze mensen, mensen die te maken hebben met huiselijk geweld en cliënten in begeleid en beschermd wonen. De branchevereniging vertegenwoordigt tientallen instellingen en instanties uit het hele land, verbindt duizenden professionals en zorgt voor een continue dialoog tussen branche, politiek en maatschappij.

Dat doet zij onder meer door organisaties te adviseren, kennisdeling en ervaringsdeskundigheid te faciliteren en belanghebbenden te raadplegen en informeren. Mede dankzij deze activiteiten wordt de stem van zo’n honderdduizend cliënten gehoord. Op lokaal, regionaal én landelijk niveau.’

Lees meer over Valente.

Onze medewerkers en hun functietitels vind je hier.