Spring naar content

Werkveld BW&B: ‘Iedereen past zijn eigen expertise en manier van werken toe’

20 april 2023

Dit artikel is geschreven door een van de leden van Valente: Jados

Elke maand vertellen we over de belangrijkste pijlers in ons werkveld van beschermd wonen & begeleiding en hoe we dat invullen in de praktijk. De bijdrage van deze maand gaat over vakmanschap.

Meestal lees je in deze serie artikelen, maar dit keer delen we ook twee video’s waarin medewerkers en cliënten van Valente-lid Jados in beeld komen. De medewerkers vertellen kort iets over zichzelf, maar voornamelijk wat voor werk zij doen, op welke manier zij hun cliënten helpen en waarom ze dat bij Jados doen. 

Werkcoach: Elsa

Elsa is werkcoach in Enschede en geeft een kijkje op dit ambulante kantoor. Daarnaast vertelt ze meer over het werk van werkcoach.

Woonbegeleider: Kiki

Kiki is woonbegeleider bij Jados Assen. Ze geeft een korte rondleiding op de locatie en vertelt meer over haar werk op een woonlocatie.

Woonbegeleider: Nienke

Nienke is woonbegeleider bij Jados. Ze studeerde SPH, tegenwoordig Social Work. Tijdens deze studie liep ze twee jaar stage bij Jados. Na haar stage kreeg ze de vraag of ze wilde blijven. Op dit moment werkt Nienke drie dagen per week als woonbegeleider autisme bij Jados.

Over Beschermd Wonen & Begeleiding
Ruim 200.000 volwassenen maken in Nederland gebruik van de zorg die het werkveld Begeleid Wonen en Begeleiding (BW&B) biedt. Het gaat vaak om langdurige zorg en begeleiding (soms in een zorgwoning maar meestal thuis) om op alle leefgebieden mee te kunnen doen in de samenleving (denk aan hulp bij administratie, werk, gezondheid of sociale relaties). De zorg van BW&B is maatwerk, er wordt precies geboden wat de cliënt nodig heeft en dat brengt meer zelfstandigheid en vooral kwaliteit van leven.

Lees ook in deze serie: ‘Meedoen geeft zingeving en het gevoel ertoe te doen’

Contact hierover?

Linda van den Brink

bestuurssecretaris & coördinator basisnetwerk BW&B

linda.vandenbrink@valente.nl

06 10624341

Thema’s

beschermd en begeleid wonen, strategie, verenigingsmanagement

Meer informatieover Linda van den Brink